Επίδειξη ικανοτήτων από τους μικρούς πυγμάχους

Με την ολοκλήρωση των φετινών προπονήσεων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η θερινή επίδειξη της πρότυπης παιδικής ακαδημίας πυγμαχίας του Άρη. Οι μικροί πυγμάχοι ηλικίας από 4 έως 12 ετών έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και παρουσίασαν σε συγγενείς και φίλους τις πυγμαχικές τους ικανότητες.

Ο προπονητής της ακαδημίας Γιώργος Γκαβέζος είναι ιδιαιτέρα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των μικρών πυγμάχων οι οποίοι επί ένα ολόκληρο χρόνο εκπαιδευόταν στην τεχνική και τακτική της πυγμαχίας, με ένα πρωτοποριακό σύστημα προπόνησης παιγνιώδους μορφής, στο οποίο τα μικρά παιδιά παίζοντας διαφορά ειδικά παιχνίδια μαθαίνουν να πυγμαχούν.

Πρωταρχικός στόχος του προπονητή είναι να πλάσει μέσα από την πυγμαχία, δυνατούς χαρακτήρες και αθλητές, τα παιδιά να μάθουν να λειτουργούν και να γυμνάζονται μέσα στο μικρό κοινωνικό σύνολο της ομάδας με σκοπό να αποκτήσουν αρχές όπως την πειθαρχία, την αθλητική άμιλλα, την εκτίμηση, τον αυτοέλεγχο, τον σεβασμό.

Το τμήμα πυγμαχίας του Άρη είναι η μοναδική ομάδα στην Βόρεια Ελλάδα που ασχολείται με παιδιά μικρής ηλικίας και σε τόσο υψηλό επίπεδο προγράμματος εκγύμνασης. Εδώ και πέντε χρονιά οι υπεύθυνοι του τμήματος καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα δυνατό πυρήνα μέσω της παιδικής ακαδημίας, ώστε να αναδείξουν το άθλημα της πυγμαχίας σε παιδιά μικρής ηλικίας με απώτερο σκοπό την επάνδρωση του αγωνιστικού τμήματος.

Όσο για τον μύθο που υπάρχει ότι το άθλημα της πυγμαχίας είναι επικίνδυνο και βάρβαρο, οι πυγμάχοι του Άρη μικροί και μεγάλοι έχουν αποδείξει ότι η πυγμαχία είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορούν να γυμνασθούν όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου ακίνδυνα. Άλλωστε είναι ένα αρχαίο ελληνικό άθλημα, το οποίο ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία και στο DNA του Έλληνα.

Όσοι θέλουν να γυμναστούν κάνοντας πυγμαχία ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6972142326 και 6972723939, καθημερινά. Οι ώρες των προπονήσεων είναι από 20:30 έως 22:30 στο γυμναστήριο πυγμαχίας, κάτω από τη θύρα 7 του γηπέδου “Κλεάνθης Βικελίδης”, επί της Αλκμήνης.

To Top