Ισπανική προέλαση, 2-0 τη Γαλλία

Ποτέ άλλοτε η Ισπανία δεν είχε κερδίσει τη Γαλλία σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά αυτή τη φορά η παράδοση έσπασε, με δύο γκολ του Τσάμπι Αλόνσο, που έδωσαν στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου τη νίκη με 2-0 και το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2012.

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ στο 19′ με κεφαλιά έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Άλμπα από δεξιά, για να γράψει το τελικό 2-0 στο 91′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Πέδρο.

Η ισπανική ομάδα, που παρατάχθηκε ξανά χωρίς κλασικό φορ, κατάφερε να εξουδετερώσει τα αστέρια των «τρικολόρ» και δεν απειλήθηκε ούτε σε μία στιγμή, φτάνοντας εύκολα στην επικράτηση, έστω και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση.

Οι κάτοχοι του τίτλου θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, την ερχόμενη Τετάρτη (27/06).

ΓΑΛΛΙΑ (Μπλαν): Γιορίς, Ρεβεγιέ, Κοσιελνί, Ραμί, Κλισί, Εμβιλά (79′ Ζιρού), Καμπάιγ, Μαλουντά (65′ Νασρί), Ντεμπισί (64′ Μενέζ), Ριμπερί, Μπενζεμά.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα (84′ Καθόρλα), Φάμπρεγκας (67′ Τόρες), Σίλβα (65′ Πέδρο).

To Top