Επεισόδια σημειώθηκαν στο ματς Σπάρτανς – Μακάμπι Χάιφα, καταγγελίες από τους Ισραηλινούς (video)

Πεδίο μάχης έγινε η Μάλτα στην αναμέτρηση Σπάρτανς – Μακάμπι Χάιφα για τα προκριματικά του Champions League. Ένα παιχνίδι που έληξε με άνετη νίκη των Ισραηλινών με 4-0 αλλά σημειώθηκαν επεισόδια και υπήρξε προσωρινή διακοπή.

Οι οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες κατά των Μαλτέζων, έσπασαν τα κιγκλιδώματα στη θύρα κι απειλούσαν να προσεγγίσουν τους οπαδούς των γηπεδούχων. Η αστυνομία επενέβη προχώρησε σε προσαγωγές και τότε ξεκίνησαν και οι καταγγελίες των Ισραηλινών οπαδών. Ένας απ’ αυτούς ανέφερε σε ΜΜΕ της χώρας:

«Δεν γνωρίζω ποιο είναι το αδίκημά μου. Αμέσως μετά το άναμμα των φωτοβολίδων, η αστυνομία συνέλαβε πολλούς οπαδούς και ήμουν ανάμεσά τους. Ζήσαμε μια τρομερή εμπειρία. Δεν ξέρω αγγλικά. Με κάλεσαν να βγω έξω και μου έκαναν έλεγχο κοντά στο μπάνιο. Μου έβγαλαν το παντελόνι και τα εσώρουχα για να με ψάξουν, σαν να ήμουν φυλακισμένος. Μας έβαλαν με χειροπέδες σε ένα αυτοκίνητο, μετά μας πήγαν στη φυλακή για δύο ώρες κι εκεί μας έγδυσαν και μας ζήτησαν να βήξουμε.

Μου έκοψαν τα κορδόνια στη φόρμα και τα παπούτσια από φόβο μήπως αυτοκτονήσω. Με έβγαλαν φωτογραφίες, έτρεμα ολόκληρος. Μου πήραν τα παπούτσια. Φορούσα μόνο κάλτσες. Μου έφεραν νερό μία φορά μόνο. Η αστυνομία αποφάσισε ότι ήμουν ύποπτος μέχρι να απελευθερωθούμε. Συνέχισα να ρωτάω τους αστυνομικούς αν ήξερε ο σύλλογος ότι ήμασταν υπό σύλληψη και δεν μπορούσαν να πουν».

Στα ρεπορτάζ των Ισραηλινών ΜΜΕ αναφέτεται ακόμα: «Ένιωσα σαν πεδίο μάχης. Υπήρχε αντιπαράθεση μεταξύ των οπαδών και ρίψη φωτοβολίδων, που προκάλεσε προσωρινή διακοπή για περισσότερο από μισή ώρα. Φάνηκε ότι οι οπαδοί της Χάιφα συνάντησαν ένα πλήθος που κατάφερε να ανάψει την ατμόσφαιρα στην κερκίδα, να τους παρασύρει να αντιδράσουν και οι ρίψεις βεγγαλικών να καταγραφούν στην έκθεση του διαιτητή. Ένας από τους οπαδούς που συνοδεύει τη Χάιφα για δεκαετίες, ο Νταν Σάβιον, είπε: «Το πλήθος της Μάλτας άρχισε να πετάει αντικείμενα και προσπάθησε να σπάσει το διαχωριστικό. Οι δικοί μας αντέδρασαν κι έγινε έκρηξη. Ένιωθα σαν να είμαι σε πεδίο μάχης».

To Top