Επεισόδια στον Ρέντη: Σεσημασμένος για οπαδική βία ο ηθικός αυτουργός, εκτιμούν οι Αρχές (video)

Μετά την άμεση εξιχνίαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στον Ρέντη, με την ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 18χρονου δράστη, που ομολόγησε τις πράξεις του, οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους πλέον στην ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού, του καθοδηγητή δηλαδή, που οργάνωσε αυτή την επίθεση και παρείχε με “πολεμοφόδια” τους υπόλοιπους χούλιγκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” της Νίκαιας.

Αν και στην κατάθεσή του ο 18χρονος ανέφερε πως δεν τον γνώριζε και φορούσε καθ’ όλη τη διάρκεια κουκούλα και έτσι δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει, πιστεύει από τον σωματότυπό του πως ήταν νεαρός έως 25 ετών.

Αντιθέτως όμως, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, “κλειδώνουν” τις έρευνες τους γύρω από έναν άντρα έως 40 ετών, ο οποίος πιστεύουν ότι είναι παλιός γνώριμος των Αρχών για συμμετοχή σε περιστατικά οπαδικής βίας και πιστεύουν πως εκείνος είναι ο ηθικός αυτουργός. Θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίησή του ενώ το ένταλμα που εκδόθηκε για ηθική αυτουργία είναι κατ’ αγνώστου δράστη μέχρι να δοθεί όνομα στις εισαγγελικές Αρχές και εν συνεχεία να εκτελεστεί άμεσα για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου
Σε βάρος του 18χρονου καθ’ ομολογία δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για Απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Όλες οι κατηγορίες εμπεριέχουν την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Αντίστοιχα, το ένταλμα για την ηθική αυτουργία περιλαμβάνει και αυτό τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Τα στόματα άνοιξαν γιατί φοβήθηκαν

Οι μαζικές προσαγωγές και η διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και ιχνών πυρίτιδας οδήγησε πολλούς στο να αρχίσουν να μιλούν και να δίνουν πληροφορίες για ονόματα και γεγονότα. Μόνο για τον 18χρονο υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαρτυρικές καταθέσεις ενώ η Ασφάλεια Αττικής έλαβε και ανώνυμες πληροφορίες. Ο ίδιος μετά την επίθεση, παραδέχτηκε πως όταν γύρισε πίσω στο κλειστό γυμναστήριο και έκατσε στις κερκίδες είπε σε άτομα που ήταν μαζί στο γήπεδο, πως “έξω έγινε χαμός” και “πέτυχα έναν αστυνομικό”.

Το γεγονός επίσης πως πολλοί φοβήθηκαν ότι θα βρεθούν τα αποτυπώματά τους σε κατασχεμένα αντικείμενα και φωτοβολίδες τους ενεργοποίησε στο να μιλήσουν πριν βρεθούν εκείνοι κατηγορούμενοι για την απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού.

Ο 18χρονος που εμφανίζεται μετανιωμένος παραδέχθηκε πως ήταν μέσα στην ομάδα των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και πως εκείνος εκτόξευσε την φωτοβολίδα που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού. Επίσης ο ίδιος τους είπε ότι έχει αγγίξει και άλλες φωτοβολίδες και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι θα βρουν τα αποτυπώματά του σε κατασχεμένα πειστήρια.

Στην κατάθεσή του ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης ανέφερε στους αστυνομικούς πως τους είπαν οι “επικεφαλής” των χούλιγκαν να βγουν έξω. Εκεί ο “καθοδηγητής” και ηθικός αυτουργός μοίρασε τα πολεμοφόδια. Ο ίδιος πήρε τη φωτοβολίδα και ο “ηθικός αυτουργός” του έδειξε πως να την χρησιμοποιήσει. Αυτό αποδεικνύει πως η επίθεση πέρα από οργανωμένη ήταν και εντελώς προσχεδιασμένη. Μάλιστα, η μαζική επίθεση ξεκίνησε όταν πρώτος ο ηθικός αυτουργός έριξε την πρώτη βόμβα μολότοφ που ήταν και το σύνθημα για να ξεκινήσει η επίθεση και έκτοτε όπως είπε ο 18χρονος δεν τον ξαναείδε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως σημάδεψε ευθεία και όταν η φωτοβολίδα έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού, τον είδε που γονάτισε.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες από το γήπεδο και του είχαν ληφθεί δείγματα, για τα οποία βεβαίως δεν έχουν προκύψει αποτελέσματα ακόμα, όμως με δεδομένη την ομολογία του θα δοθεί προτεραιότητα στην ανάλυση των δικών του δειγμάτων. Βεβαίως η έρευνα συνεχίζεται για όλους τους εμπλεκόμενους.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν συλλέξει πλήθος πειστηρίων εκτός του γηπέδου, στο σημείο της επίθεσης, πέριξ αυτού και εντός του γηπέδου, όπως υπολείμματα φωτοβολίδων, εντός του γηπέδου μαχαίρι και εξάρτημα εκτόξευσης ενώ οι χούλιγκαν προσπάθησαν να κάψουν σκουφιά “Full Face” και μπλούζες στις τουαλέτες που επίσης έχουν κατασχεθεί για περαιτέρω αναλύσεις.

Σημαντική θεωρούν οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας όλη την ενέργεια των άμεσων προσαγωγών και της λήψης αποτυπωμάτων και DNA, καθώς εκτός των άλλων έχουν προσφέρει στην Ασφάλεια και μία μεγάλη τράπεζα δεδομένων και στοιχείων για αντίστοιχες ενέργειες.

Πηγή: News247.gr

To Top