Επιβεβαίωση από Τσομίδη για την αρνητική τροπή της υπόθεσης του άρθρου 99!

Ο Στάθης Τσομίδης επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το ρεπορτάζ του PRESSARIS για την αρνητική τροπή που παίρνει η υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 και προανήγγειλε την παραίτησή του!

Σε δηλώσεις που έκανε στο “Αθλητικό Μετρόπολις” ο εκ των τριών νομικών που συνθέτουν τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ για την υπόθεση του άρθρου 99 υπογράμμισε πως “καθιερώθηκε ο μόνιμος γραμματέας εισπράξεων και παρακολούθησης των εσόδων και σύμφωνα με μία εγκύκλιο το δημόσιο θα παρεμβαίνει στις δίκες και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά του ανεξαρτήτως των άλλων νόμων που υφίστανται για την είσοδο των εταιριών στο άρθρο 99. Αυτό γίνεται στα πλαίσια γενικότερης προσπάθειας για αύξηση δημοσίων εξόδων και είχα πει και στο παρελθόν ότι για τις συζητήσεις με την τρόικα πρέπει να είμαστε ενήμεροι, γιατί μπορεί να μας επηρεάσουν.

Δυστυχώς ήταν και καταστροφική η αποχή των δικηγόρων για τη μέρα που θα γινόταν τότε το δικαστήριο. Εμείς έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ομάδα και το φίλαθλο κόσμο γιατί αλλάζουν τα δεδομένα. Πετύχαμε μετά από καιρό να καταλήξουμε να ξέρουμε ακριβώς τι χρωστάμε και σήμερα θα ληφθούν αποφάσεις που θα είναι κινηματικές. Πρέπει να κινητοποιηθούμε. Αν θίξουν τα δίκαια αιτήματα της ομάδας, χωρίς να αφορά μόνο την ΠΑΕ Άρης πρέπει να υπάρξουν αυτές οι λογικές”.

Για την σημασία αυτής της εγκυκλίου είπε ότι “όταν αντιτάσσεται στο άρθρο 99 ο εκπρόσωπος του δημοσίου, είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένη πλειοψηφία των πιστωτών και αυτό περιλαμβάνει μεγάλο μέρος των οφειλών στο δημόσιο. Αν δεν υπάρχει συναίνεση από το δημόσιο, δεν μπορεί να γίνει υπαγωγή. Όσοι αποφασίσουν κάτι τέτοιο θα επωμιστούν την ιστορική ευθύνη για την πτώχευση της ομάδας του Άρη. Με άλλον νόμο το ελληνικό δημόσιο μπορεί να διασπάσει σε πολλές δόσεις το χρέος του Άρη. Ο Άρης είναι από τις λίγες ΠΑΕ που καταβάλλει κάθε μήνα στο ελληνικό δημόσιο”.

Για το αν θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ επεσήμανε πως “αλλάζει η νομιμότητα και δεν επιτρέπεται η εφαρμογή του υφιστάμενου δικαίου. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άνθρωποι για να πάρουν αυτοί την ευθύνη των εξελίξεων. Ας πάρουν άλλοι την ευθύνη να πτωχεύσει ο Άρης. Από τη στιγμή που αλλάζει ο νόμος, δεν έχω λόγο ύπαρξης στη διοίκηση”.

 

To Top