Επιβεβαίωση για τις 30 δόσεις και το έντονο παρασκήνιο στην ΕΠΟ με «πυξίδα» τον Άρη!

Διπλή επιβεβαίωση έρχεται από την Αθήνα σε δυο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του PRESSARIS για το θέμα της αύξησης των δόσεων προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και το έντονο παρασκήνιο στην ΕΠΟ, το οποίο θέλει να σταματήσει τον Άρη!

Όπως μεταδίδεται από την Αθήνα, «συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, με θέμα τις δόσεις που θα καταβάλουν οι ΠΑΕ στους ποδοσφαιριστές τους, ώστε να μην μπαίνουν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού τουλάχιστον όσον αφορά το «ποδοσφαιρικό» κομμάτι».

Το έγκυρο σε θέματα ΕΠΟ soccerplus υπογραμμίζει ακόμη ότι:

«Συγκεκριμένα, υπήρξε οριστική συμφωνία με την Football League και τον ΠΣΑΠ ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη με δόσεις που θα φτάνουν από τις 10 μέχρι τις 36, ανάλογα με το πόσο που χρωστάει κάθε ομάδα» επιβεβαιώνοντας τη σχετικό ρεπορτάζ, επιμήκυνση δόσεων που εκτός απροόπτου θα περάσει και στη Σούπερ λίγκα.

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται ακόμη: «Υπενθυμίζεται ότι, από την ΕΠΟ, δεν επιτρέπεται η υπαγωγή καμίας ΠΑΕ στο συγκεκριμένο άρθρο, εφόσον αυτή περιλαμβάνει και τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές προπονητές, μάνατζερ και τεχνικούς. Αντιθέτως, επιτρέπεται η υπαγωγή στο άρθρο 99 για οφειλές που βαραίνουν πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο».

Βέβαια τα πράγματα είναι πιο δύσκολα σε ότι αφορά τη μεγάλη κατηγορία, τα πράγματα είναι κάπως πιο δύσκολα, καθώς δεν μπορεί βρεθεί η λύση με τον ΠΣΑΠ, για τον διακανονισμό. Η πλευρά της Σούπερ λίγκα ψάχνει να βρει τον τρόπο, ώστε να πείσει το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών για τον αριθμό των δόσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δόσεις φέρεται να έχουν προταθεί για 30-36. Από την πλευρά του ο ΠΣΑΠ ζητάει εξόφληση των παικτών πιο άμεσα.

Η δεύτερη επιβεβαίωση έρχεται μέσα από το έντονο παρασκήνιο που υπάρχει για τον Άρη και το άρθρο 99. Στην ελληνική ομοσπονδία δεν θέλουν να σταματήσουν τους κίτρινους πριν την εκδίκαση της 11ης Ιανουαρίου για την υπαγωγή στο άρθρο 99.

«Η οριστική έκβαση της υπόθεσης θα κριθεί τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν τα βρουν τότε το θέμα θα λύσει μονομερώς η ΕΠΟ.  Παράλληλα, αν ο Συνεταιρισμός η ΕΠΟ και ο ΠΣΑΠ τα βρουν τότε η υπόθεση γίνεται… πυξίδα για τον Άρη ο οποίος επίσης έχει προσφύγει στο αρμόδιο δικαστήριο για την υπαγωγή του, κάτι που όπως προαναφέραμε η ΕΠΟ δεν επιτρέπει.

Το θέμα έχει μπει στην ατζέντα του Δ.Σ της ΕΠΟ, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα την Παρασκευή», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από την Αθήνα.

Διαβάστε εδώ τα σχετικά ρεπορτάζ:

1. Βούιξε η Αθήνα: η ΕΠΟ είπε «ναι» στις 30 δόσεις προς τους παίκτες! – Τι συμβαίνει με τον Άρη

2. Έντονο παρασκήνιο, η ΕΠΟ θέλει να «σταματήσει» τον Άρη πριν τις 11 Ιανουαρίου

 

To Top