«Επιμήκυνση σε 120 δόσεις των υποχρεώσεων της ΠΑΕ, μόνο οι μέτοχοι την λύση στην ΚΑΕ» (videos)

Συνέντευξη με αρκετές ειδήσεις ήταν αυτή της Λέσχης Φίλων Άρη, η οποία έγινε για πολλά από τα ανοιχτά θέματα του συλλόγου. Αίσθηση έκανε η αποκάλυψη ότι η ΠΑΕ Άρης τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει καταβάλλει 6.000.000 ευρώ στο δημόσιο, καθώς και η πρόταση για επιμήκυνση σε 120 δόσεις για τις υποχρεώσεις της. Προσιτές τιμές για τις συνδρομές στα μέλη της Λέσχης, διαγραφή του Λάμπρου Σκόρδα, αλλά και τοποθέτηση για την ΚΑΕ ήταν από τα βασικά θέματα της συνέντευξης.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

1. Ο Άρης έχει καταβάλει μέσα σε 2,5 χρόνια περίπου 6.000.000 ευρώ στο δημόσιο.
 
2. Πρόταση προς το δημόσιο για την επιμήκυνση των υποχρεώσεων της ΠΑΕ σε 120 δόσεις.

3. Προς το παρόν η Λέσχη παραμένει αμέτοχη στο θέμα των χορηγών και των επενδυτών, αλλά θέλει να έχει γνώση και ενημέρωση μέσω και της γενικής της συνέλευσης, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και φυσικά να έχει λόγο στις εξελίξεις με γνώμονα ότι είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

4. Προσιτές συνδρομές για τα μέλη, ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός.

5. Υπάρχει διοικητικό κενό στην ΚΑΕ. Τη διοίκηση τη διορίζουν οι μέτοχοι, αλλά προς το παρόν η Λέσχη μπορεί να βοηθήσει μόνο οικονομικά. Την λύση στην ΚΑΕ θα την δώσουν μόνο οι μέτοχοι και οι όποιες ιδέες έχουν κατατεθεί είναι μόνο σε επίπεδο προτάσεων και συζητήσεων.

6. Οικονομική βοήθεια προς την ΚΑΕ για να δοθούν ανάσες, μέσα από κουπόνια.

7. Διαγραφή του Λάμπρου Σκόρδα από την Λέσχη, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του περασμένου Ιουνίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη συνέντευξη ήταν οι Αντώνης Ζαμπέτας και Δημήτρης Σαρρής, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Γιάννης Δαμιανίδης.
 

Διαβάστε αναλυτικά πώς εξελίχθηκε η συνέντευξη, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS:
 
– Με μια μικρή καθυστέρηση θα ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, γύρω στις 15.20.

– Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου και ο Κυριάκος Χαμουζάς, ταμίας της Λέσχης αναλύει τα αριθμητικά στοιχεία του ισολογισμού της ΠΑΕ για την χρήση 2010-2011. Ο κ. Χαμουζάς τόνισε πως “προκύπτει κερδοφορία προ φόρων ύψους 707.000 ευρώ, δηλαδή έρχεται μια κερδοφορία ποσό που είναι κοντά στις 800.000 που προβλέφθηκε και ανακοινώθηκε στη εκτακτη γενική συνέλεση του Μαϊου. Άρα είναι παραπλανητικές οι κρίσεις που γίνονται και μόνο ως κακόβουλες ενέργειες μπορούν να χαρακτηριστούν” και πρόσθεσε πως “το αποτέλεσματα της διετίας 2009-2011 εμφανίζεται ισοσκελισμένο”.

– Ο κ. Χαρμουζάς αναλύει στοιχεία του ισολογισμού, των εσόδων και των εξόδων και επαληθεύει με αυτόν τον τρόπο τις προβλέψεις που είχαν γίνει από τη Λέσχη Φίλων Άρη, ενώ προχώρησε και σε ανάλυση των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

– Η ΠΑΕ Άρης προς το δημόσιο: “Από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου έχει καταβάλλει 1,7 εκατομμύρια ευρώ μετρητά για κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων και συνολικά 6 εκατ. ευρώ μετρητά, εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσό αφορούσε ήταν άμεσα απαιτητό για υποχρεώσεις της προηγούμενης διοίκησης. 

– Σύμφωνα με όσα υποστήριξε πρότεινε επιμήκυνση των δόσεων της ΠΑΕ: “Η εξυπηρέτηση στους τρίτους λειτουργεί επιβαρυντικά και έχει επιβάλλει οικονομικό στραγγαλισμό. Επειδή ο Άρης κινείται πάντα στο προσκήνιο, επιβάλλεται να συστρατευτεί στο αίτημα επιμήκυνσης της αποπληρωμής των υποχρεώσεων. Αν κάνει τέτοιο δεν συμβεί θα βρεθούμε προ αδιεξόδου. Όπως η Πολιτεία εξασφάλισε επιμήκυνση αποπληρωμής, έτσι οφείλει να κάνει και στις επιχειρήσεις για να είναι βιώσιμες. Έπρεπε να προχωρήσει η ΠΑΕ σε δραστική μείωση του αγωνιστικού προϋπολογισμού και όπως αναφέραμε ο Άρης θα πρέπει να μάθει να πουλάει ποδοσφαιριστές, με απώτερο στόχο την τόνωση της ρευστότητας της εταιτείας”.

– Ο πρόεδρος της Λέσχης Γιάννης Γρανούζης συνέχισε λέγοντας πως “τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει φανερώνουν στέρηση εσόδων 30-40%. Η στέρηση αυτή σε συσχετισμό με τη μη δραστική περιστολή του μπάτζετ, δημιουργεί σε κάποια σοβαρή παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό που καταρτίστηκε και η καταβολή σημαντικών ποσών σε μετρητά, στην εφροία και το δημόσιο έχει επιφέρει έλλειψη ρευστότητας”.

– Τον λόγο πήρε ο Γιώργος Μποτζώρης, ο οποίος αφού έκανε ανάλυση για την τιμολογιακή πολιτική της Λέσχης Φίλων Άρη αναφορικά με τις συνδρομές, προανήγγειλε καλύτερες τιμές. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει ετήσια συνδρομή 50 ευρώ για τα μέλη που θα έχουν όλα τα δικαιώματα, αλλά όχι τις εκπτώσεις σε διαρκείας και άλλες προσφορές. Ετήσια συνδρομή 100 ευρώ με όλα τα προνόμια και όλες τις εκπτώσεις. Συνδρομή 50 ευρώ για όλους του ανέργους με όλα τα προνόμια και τις εκπτώσεις.

Σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον ο κ. Μποτζώρης είπε: «Το απόρρητο των επαφών που υπάρχει μέχρι στιγμής μας αναγκάζει να μείνουν αμέτοχοι. Περιμένουμε την ΠΑΕ Άρης, βάζοντας έναν κοινό όρο: να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση της Λέσχης και στη συνέχεια της γενικής συνέλευσης για να συναποφασίσουμε για τις εξελίξεις».
 
– Αυτή τη στιγμή γίνεται αναφορά για την αγωγή του Λάμπρου Σκόρδα και τονίζεται ότι έχει υποβληθεί αίτημα ελέγχου για να ελεγχθούν όλες οι διαδικασίες των εκλογών. Τονίστηκε από τον Θωμά Γιαννόπουλο πως “θα κινητοποιήσουμε το νομικό τμήμα, 50 δικηγόροι, προκειμένου να προβούν σε επανέλεγχο” και “διαπράττονται αδικήματα ποινικώς κολάσιμα και θα προβούμε σε αυτές τις ενέργειες και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητεί τις ενέργειες της Λέσχης. Έχουμε δείξει γαϊδουρινή υπομονή με ορισμένα μέλη της Λέσχης. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να σκεφτούμε από το να ασχολούμαστε με αυτές τις ενέργειες”.

– Σχετικά με τη διαγραφή του Σκόρδα, ο Γιάννης Γρανούζης είπε: «Η διαγραφή του αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στην γενική συνέλευση του φορέα από τα μέλη του. Το διοικητικό συμβούλιο, απλά επικυρώνει την απόφαση των μελών».

– Ο κ. Γρανούζης πρόσθεσε πως: “Η πολιτεία αντί να εκτιμήσει το αίτημα υπαγωγής της εταιρείας σε ρυθμίσεις έναντι άλλων ομάδων, οι οποίες απλώς κάνουν προσφυγές και παγώνοντας αυτές τις καταβολές, απαιτεί υπέρογκα ποσά σε μηνιαία βάση και αυτό στραγγαλίζει την εταιρεία… 
Εμείς απαιτούμε απλά να συμβεί ότι εκλιπαρεί η χώρα στην Ευρώπη, την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους σε τουλάχιστον 120 μηνιαίες δόσεις. Να καλέσουμε όλους τους αρειανούς αν συσπειρωθούν στη Λέσχη. Να δηλώσουν ότι η Λέσχη είναι εδώ, ελέγχει και επιβάλλει ανεξαρτήτως διοικήσεων. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι διοίκηση, μας ενδιαφέρει ότι εκλέγονται δημοκρατικά”.

– Ο πρόεδρος της Λέσχης ανάγνωσε και την επιστολή του προέδρου της ΚΑΕ, Γιάννη Δαμιανίδη, ο οποίος ζήτησε να συγκληθεί άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης με θέμα την λύση στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο: “Πρόθεσή μας είναι να λυθεί το ιδιοκτησιακό κομμάτι και αυτό είχαμε πει και στον κ. Τζεβελέκη. Αυτή είναι και η παραίνεσή μας, σε όλους, στους μετόχους και σε όλους όσοι θέλουν να εμπλακούν και το δηλώνουν παντού εκτός από την Λέσχη Φίλων Άρη και τον ΑΣ Άρη. Τους καλούμε να έρθουν και να το δηλώσουν. Εμείς από τη μεριά μας ήδη από σήμερα μελετάμε ένα κομμάτι οργάνωσης και θα καλέσουμε τα μέλη μας εθελοντικά μέχρι να εκπονήσουμε τη μελέτη αυτή και θα προσπαθήσουμε και εμείς το συντομότερο δυνατό να συγκαλέσουμε την έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης για την ΚΑΕ”.

– Ο κ. Γρανούζης ρωτήθηκε για την λύση που πρέπει να δοθεί στο αδιέξοδο της ΚΑΕ και τόνισε πως “όταν πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία τη λύση δίνουν οι μέτοχοι και οι μέτοχοι της εταιρείας δηλώνουν απρόθυμοι να δώσουν διοικητική λύση. Υπάρχει διοικητικό κενό. Τη διοίκηση τη διορίζουν οι μέτοχοι. Η Λέσχη είναι ο μέτοχος στην ΠΑΕ και αποφασίζει για τη διοίκηση στο ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ δεν μπορεί να το κάνει. Θα βγάλουμε σύντομα μια ανακοίνωση για τον εθελοντισμό και την συγκέντρωση ενός ποσού είτε μέσω αγοράς διαρκείας, είτε μέσω οικονομικής ενίσχυσης, μέχρι αυτή η ενέργεια να καταστεί απόφαση γενικής συνέλευσης της Λέσχης. Τη διοικητική λύση την δίνουν μόνο οι μέτοχοι.

 – Για το αν θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μοντέλο της ΠΑΕ και στην ΚΑΕ: “Οι προτάσεις είναι φιλολογικές. Ιδέες έχουμε, αλλά δεν μπορούμε να τις υλοποιήσουμε. Αν η ΚΑΕ ήταν ερασιτεχνική, θα μπορούσαμε. Πρόκειται για εταιρεία. Οι μέτοχοι θα πρέπει να φροντίσουν να δοθεί άμεσα λύση. Οι μέτοχοι έχουν ευθύνη και βάρη για την κατάσταση αυτή”.

– Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Λέσχης Δημήτρης Παπαδόπουλος τόνισε ότι: “Έχει αλλάξει η οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν βλέπουμε τα πραγματικά προβλήματα. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται από όλους εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν την αγωνιστική κατάσταση και κάνουν τα παιχνιδάκια τους. Η Λέσχη δεν μπορεί να κάθεται να λέει αν είναι καλός ο προπονητής ή οι παίκτες. Τότε δεν θα χρειαζόταν η διοίκηση της ΠΑΕ”.

Η τοποθέτηση της Λέσχης για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Άρης:
{youtube}zdSJqPikufY|560|315|1{/youtube}

Για την ενδεχόμενη έλευση επενδυτών στην ΠΑΕ Άρης:
{youtube}zusmQNoAGxA|560|315|1{/youtube}

Για την αγωγή της πλευράς Σκόρδα:
{youtube}nx1tcHuGvVE|560|315|1{/youtube}

Για τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα της ΚΑΕ Άρης:
{youtube}-ttqKyqwMEA|560|315|1{/youtube}
 
Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top