Επιστολή Μπένετ σε Μπαλτάκο: “Παραιτήθηκα για την απαράδεκτη πίεση”

Παρελθόν από την προεδρία της ΚΕΔ αποτελεί ο Στιβ Μπένετ, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου υπέβαλε την παραίτησή του στην ΕΠΟ.

Τη Δευτέρα (25/9) με επιστολή στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ο Άγγλος ρίχνει τα “καρφιά” του, μιλάει για έλλειψη στήριξης από την Ομοσπονδία και για πίεση που του ασκήθηκε για τους διαιτητές στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η αποστολή:

“Κύριε πρόεδρε,

Δυστυχώς, λόγω ορισμένων πρόσφατων γεγονότων και ιδιαίτερα με τη σκόπιμη παρέμβαση για αλλαγή των ορισμών της 5ης αγωνιστικής, δεν μου αφήνετε άλλη επιλογή παρά να παραιτηθώ από τη θέση μου ως Επικεφαλής Διαιτησίας και προέδρου της ΚΕΔ.

Πάντα εκτελούσα τα καθήκοντά μου με ακεραιότητα και εργαζόμουν με επαγγελματικό τρόπο, αλλά το πιο σημαντικό, στο πλαίσιο των κανονισμών διαιτησίας της FIFA και της UEFA. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου είναι προφανές ότι η ΕΠΟ δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο.

Η πίεση προς εμένα να γνωστοποιήσω τα ονόματα των ξένων διαιτητών στον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ είναι, κατά τη γνώμη μου, εντελώς απαράδεκτη δεδομένου ότι ήσασταν αυτός που αποφάσισε να αλλάξει τους αρχικούς διορισμένους Έλληνες διαιτητές από αυτόν τον αγώνα, αφού προσεγγίσατε την UEFA για ξένους αξιωματούχους.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την απογοήτευσή μου για την έλλειψη υποστήριξής σας στην Επιτροπή Διαιτησίας κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Δεν θυμάμαι καμία αλληλογραφία, τηλεφωνήματα, επισκέψεις στα γραφεία του κέντρου VAR (παρά τις προφορικές προσκλήσεις) ή οποιαδήποτε αναγνώριση σχετικά με τη δουλειά που κάναμε όλοι και όλες τις επιτυχίες που πετύχαμε σε αυτό το διάστημα που ήταν πολλές.

Τέλος, ήταν χαρά μου να έχουμε και να συνεργαστώ με μια πλήρως αφοσιωμένη επιτροπή. Είναι καταπληκτικοί και εργάστηκαν ακούραστα για να βελτιώσουν όλους τους διαιτητές. Δούλεψαν πολύ ακόμα και τις νύχτες, όταν οι άλλοι κοιμόντουσαν, για να εξασφαλίσουν ότι οι διαιτητές θα υποστηρίζονταν σε κάθε βήμα.

Σας προτρέπω να τα κρατήσετε όλα και να συνεχίσετε το πολύτιμο έργο που πετύχαμε, διαφορετικά όλα θα χαθούν.

Ελπίζω όταν φύγω να προσφέρετε παρόμοια υποστήριξη στους διαιτητές με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίζετε τους συλλόγους”.

To Top