Ξέσπασμα Φαν Μπάστεν για τα επεισόδια των οπαδών του Άγιαξ: «Να το κλείσουμε!»

Την οργή του για το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο αφήνεται να γίνει έρμαιο στα χέρια χούλιγκαν εξέφρασε ο Μάρκο Φαν Μπάστεν βλέποντας τα θλιβερά επεισόδια που οδήγησαν σε οριστική διακοπή του αγώνα του Άγιαξ με την Αϊντχόφεν (0-3). Ο θρύλος του «Αίαντα» σε σχόλιό του στην ολλανδική τηλεόραση ξέσπασε και τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, ακόμη κι αν χρειαστεί να μπει λουκέτο στο πρωτάθλημα!

«Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει! Το καλύτερο θα ήταν να ανασταλεί η δράση για ένα διάστημα. Είναι κάτι που βλέπουμε συνέχεια πλέον, από οργανωμένη δράση οπαδών. Η διακοπή του αγώνα έγινε εσκεμμένα, είχαν το σκοπό να σταματήσει το ματς και το κατάφεραν. Αν δεν ξέρουμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα γήπεδα, γιατί να παίζουμε ποδόσφαιρο; Θα πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να το λύσουμε, αν εξακολουθούμε να θεωρούμε το ποδόσφαιρο σημαντικό για μας. Ειδάλλως δεν έχει νόημα πλέον, έτσι; Είναι σκέτη τρέλα!», τόνισε ο σπουδαίος επιθετικός του παρελθόντος.

«Δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα. Δεν έπρεπε να συνεχιστεί έτσι το παιχνίδι. Οι φίλοι της Φέγενορντ μπορούν να λένε ότι θα πετύχαιναν κι άλλα γκολ και ότι δεν θα ήταν δίκαιο για αυτούς να λήξει 0-3. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας το κατακυρώσουν και με 0-5», πρόσθεσε ο Φαν Μπάστεν.

 

To Top