Επιστροφή στην Πυλαία (PRESSARIS-LIVE, 19:30) για να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση!

Ο Άρης ήλεγξε την σειρά των μικρών τελικών μέχρι σήμερα κι αν ήταν πιο προσεκτικός και λιγότερο κουρασμένος, θα προηγούταν με 2-0 νίκες. Παρουσιάζει σαφέστατα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, είναι η ομάδα που ελέγχει τα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν αρκεί. Σήμερα (19:30) είναι μια άλλη ιστορία, είναι μια άλλη ευκαιρία για μπρέικ και δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ο Άρης έχασε τον πρώτο αγώνα πηγαίνοντάς τον εκεί που ήθελε. Χαμηλό σκορ, καλή άμυνα, καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές μέχρι το 30’. Μετά κατέρρευσε και σωματικά και ψυχολογικά και ηττήθηκε, αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε ο ΠΑΟΚ να έχει 6/11 τρίποντα στη τέταρτη περίοδο, στοιχείο που δείχνει πως οι κίτρινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Κέρδισε τον δεύτερο αγώνα της σειράς, όχι με τον δικό του τρόπο. Το παιχνίδι πήγε σε πολύ υψηλό σκορ, οι άμυνες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, αλλά η νίκη και  η ισοφάριση ήρθαν και αυτό είναι που πρωτίστως μετράει.

Είναι γεγονός και έχει τονιστεί από όλους μέσα στην ομάδα ότι δεύτερο παιχνίδι σε αυτό το στιλ δεν μπορεί να ταιριάξει στον Άρη. Οι κίτρινοι οφείλουν άμεσα να επιστρέψουν στον δικό τους τρόπο παιχνιδιού, την πολύ σταθερή αμυντική λειτουργία τους, τον έλεγχο των ριμπάουντ και τις στοχευμένες επιθέσεις, με την έξτρα πάσα ή τον Βεζένκοφ.

Ο Άρης είναι σήμερα καλύτερος του ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες. Αν δεν υπήρχαν αυτές, θα ήταν μια άλλη συζήτηση τώρα, όμως τα δεδομένα είναι αυτά και δεν διαφοροποιούνται. Ίσως μόνο αν μπορέσει ο Ντρου Νέιμικ να προσφέρει κάποια περισσότερα λεπτά από ότι μέχρι σήμερα (6’ στο πρώτο, δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο), για να βοηθήσει κυρίως αμυντικά, θα είναι κάτι που θα προσφέρει το παραπάνω στους κίτρινους.

Σημαντικό στοιχείο του αγώνα είναι φυσικά ο τρόπος με τον οποίο ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του θα διαχειριστούν την παράμετρο κούραση, γιατί το ροτέισον έχει περιοριστεί δραστικά με τις απουσίες των Αντεγκμπόγιε, Καραθανάση και Νέιμικ. Αυτό πλήρωσε η ομάδα στον πρώτο αγώνα και λίγο έλειψε να το πληρώσει στον δεύτερο, αυτό προσπαθούν να βελτιώσουν οι παίκτες, για να τελειώσουν ότι άφησαν στη μέση στον πρώτο αγώνα…

To Top