ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιτυχία είναι να έχεις τον έλεγχο της δικής σου μοίρας

Δύο συνεχόμενες νίκες ήταν αρκετές για να επανέλθει όλος ο οργανισμός ΑΡΗΣ σε ψυχική ανάταση. Ο κόσμος βλέπει ότι η χρονιά δεν είναι χαμένη , ο Μπρούγος μαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο τους παίκτες, η ομάδα μοιάζει να βρήκε το κίνητρο της, η ψυχολογία έφτασε στο ζενίθ. Συνταγή επιτυχίας με λίγα λόγια. Όμως…

Κάθε επόμενο παιχνίδι έχει νέες απαιτήσεις. Ντέρμπι λέει την Κυριακή. Μπούρδες. Ο ΑΡΗΣ θα μπει για να σβήσει όλες τις κακές αναμνήσεις και να δώσει το έναυσμα σε όλους, ότι είναι εδώ και θα διεκδικήσει ότι του αναλογεί. Είναι η στιγμή που πρέπει να σπάσει την κακή παράδοση.

–  Η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια. Είμαστε πιόνια των δικών της διαθέσεων. Από διεκδικητές των πρώτων θέσεων εξαιτίας της περσινής χρονιάς, βρεθήκαμε να κυνηγάμε άλλους. Λίγο τα λάθη της ομάδας, λίγο η τύχη, κάτι που πάντα έλειπε για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση, δόθηκε το δικαίωμα σε υποδεέστερους να βρεθούν σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Στην τελευταία αγωνιστική βλέπουμε τελικά ποια είναι η διαφορά και πόσο κοντά είμαστε στο στόχο. Μία νίκη και όλα θα αρχίσουν από την αρχή.

– Θα μου πεις «παίζουμε με δύσκολο αντίπαλο και δεν τον έχουμε κερδίσει χρόνια τώρα.» Θα σου πω απλά «δεν με ενδιαφέρει με ποιον παίζουμε. Θέλω να νικήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο». Ούτε ο αντίπαλος με φοβίζει, ούτε νιώθω ότι παίζω με ανίκητους, ούτε κάθομαι να σκεφτώ τι έγινε χρόνια πριν. Άλλωστε οι ευκαιρίες για νίκες με τον συγκεκριμένο αντίπαλο δόθηκαν. Το χαμένο πέναλτι του Γκάμα, η «πονηριά» του παίκτης τους να κρυφτεί ενώ προηγούμασταν και κρατούσαμε την πρόκριση στα χέρια μας.

– Πλέον οι παίκτες είναι αυτοί που καλούνται να μπουν μπροστά στις ευθύνες τους. Είναι αγώνας με αποδείξεις. Αυτό θα ήταν έτσι κι αλλιώς δεδομένο, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Έχουν ενενήντα λεπτά παιχνιδιού να κάνουν ότι δεν έκαναν στα προηγούμενα παιχνίδια. Όλοι θέλουμε να δούμε πάθος. Να βγαίνουν πρώτοι στις διεκδικήσεις. Θέλουμε να δούμε πίστη. Να πιέσουν και να απαιτήσουν από τους εαυτούς τους το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλουμε να δούμε έντεκα παίκτες που ξέρουν να συνεργάζονται  μέσα στο γήπεδο. Που επιδιώκουν τη νίκη σαν να είναι ο ομφάλιος λώρος που τους συνδέει με την επόμενη επιτυχία. Ο ΑΡΗΣ είναι η επιτυχία τους. Όσο ανεβάζουν τον ΑΡΗ, τόσο ανεβαίνουν κι αυτοί.

– Ο Άλκης θα κάθεται στη μέση του γηπέδου. Θα σας κοιτάζει μέσα στα μάτια. Θα σας παρατηρεί. Θα σας σπρώχνει να πάτε πιο μπροστά. Πιο δυνατά. Με περισσότερη ορμή. Θα σας φροντίζει, όταν είστε στο έδαφος πεσμένοι. Θα σας φωνάζει όταν νιώθετε κουρασμένοι. Θα σας σκουντάει στον ώμο όταν χαλαρώνετε. Θα σας σηκώσει πιο ψηλά όταν πηδήξετε για κεφαλιά. Θα είναι εκεί. Θα είναι εκεί για σας. Μόνο αυτός θα μπορεί. Τι ειρωνεία Θεέ μου…..

Θα σας οδηγεί για έναν απλό λόγο, ανθρώπινο κι ας έγινε ο ίδιος άγγελος. Να του αφιερώσετε τη νίκη. Θα ήταν μαζί μας και θα πανηγύριζε όπως θα κάνουμε και μεις.

– Η νίκη θα σας οδηγήσει σε νέους δρόμους, για άλλες διακρίσεις.

To Top