ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στόχος ακόμη πιο ξεκάθαρος για τον Άρη: 3η θέση και έξοδος στην Ευρώπη

Πέρα από την τεράστια ηθική αξία της δικαίωσης του Άρη στο CAS, υπήρχε το πρακτικό της υπόθεσης: η επιστροφή των έξι βαθμών, οι οποίοι κατακτήθηκαν στο χορτάρι.

Πριν δυο βδομάδες, ο Άρης ήταν στα σχοινιά, με γκρίζα σύννεφα, τον κίνδυνο να μην μπει στα πλέι οφ και να “τελειώσει” πρόωρα τη σεζόν, όμως όλα ήρθαν τούμπα και αποκαταστάθηκε η τάξη. Τόσο με τις δυο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, όσο και με την απόφαση του CAS που “επιστρέφει” τους έξι βαθμούς.

Μια απόφαση που καταγράφει την απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, αλλά και το γεγονός ότι ο Άρης θα είναι και φέτος για 4η σερί σεζόν βασικός διεκδικητής του εισιτηρίου που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ένα δικαίωμα που… επανακέρδισε ο Άρης μέσω της απόφασης του CAS.

Η εξασφάλιση θέσης στα πλέι οφ κάθε άλλο παρά αλλάζει τον χαρακτήρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μονόδρομος ήταν η νίκη κόντρα στην ομάδα του Πειραιά, μονόδρομος είναι και τώρα. Οι κιτρινόμαυροι πρέπει να πάρουν τους τρεις βαθμούς, φτάνοντας τους 45, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορεί η 4η θέση να μην οδηγεί στην εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου.

Ήδη ο Άρης έχει 42 βαθμούς, έναν λιγότερο από την ΑΕΚ που αγωνίζεται με τον Αστέρα Τρίπολης και τρεις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό.

Ο στόχος λοιπόν, ξεκαθάρισε: ο Άρης μπαίνει στα πλέι οφ για την 3η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη. Εφόσον το καταφέρει, μπορεί τότε να ανοίξει μια συζήτηση για το τι δεν πρέπει να επαναλάβει, ώστε η Ευρωπαϊκή βαλίτσα να πάει μακριά…

To Top