Επιτυχημένο το τεστ, παρά την ήττα (3-1)

Ικανοποιητική μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του Άρη στα δύο φιλικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχε χθες και σήμερα, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Στο σημερινό, δεύτερο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» στο κλειστό του Ρέντη, η ομάδα του Γιώργου Περσιανλή ηττήθηκε με 3-1, δίνοντας όμως στον προπονητή της ομάδας την ευκαιρία να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα για την αγωνιστική ετοιμότητα του συνόλου του, ενόψει μάλιστα και του δυνατού φιλικού τουρνουά που ακολουθεί και θα διεξαχθεί στη Σερβία από τις 29/9 έως τις 2/10, στη μνήμη του Ζάρκο Πέτροβιτς.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και διεκδίκησε το πρώτο σετ μέχρι το τέλος, χωρίς, όμως να καταφέρει να το κατακτήσει (26-24). Η απάντηση ήρθε στο δεύτερο σετ, το οποίο πήραν οι «κίτρινοι» (22-25) παρουσιάζοντας θετικά στοιχεία τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική τους λειτουργία. Στο τρίτο σετ η ομάδα έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Κάποιες υποδείξεις της διαιτησίας έφεραν εκνευρισμό στους παίκτες του Γιώργου Περσιανλή και σε συνδυασμό με την πολύ μέτρια απόδοση, το σετ χάθηκε αναπόφευκτα με σκορ 25-17. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Άρης έδειξε ικανός να ισοφαρίσει, αλλά τελικά έχασε στις λεπτομέρειες (26-24).

Μόνο θετικά συμπεράσματα μπορούσαν να βγουν από τη συνολικότερη αγωνιστική παρουσία της ομάδας αυτό το διήμερο, κάτι που επεσήμανε και ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Περσιανλής, μιλώντας στο PRESSARIS μετά το τέλος του αγώνα: «Πήραμε μέρος σε πολύ δυνατά φιλικά και η παρουσία μας κρίνεται πολύ θετικότερη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που δώσαμε απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Βγήκαν πολύ καλά συμπεράσματα και ευελπιστώ ότι φέτος θα πάρουμε αυτό που μας αναλογεί».

Για το τι πρέπει να διορθωθεί ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο προπονητής του Άρη ανέφερε τα εξής: «Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα τεχνικά στοιχεία του παιχνιδιού μας. Συνεχίζοντας την καλή δουλειά, θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει».

Τα σετ: 26-24, 22-25, 25-17, 26-24.
Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Φιλίποφ, Κοκκινάκης 17, Νοβότνι 17, Ανδρεάδης 6, Πετρέας 9, Κανέλλος 15 / Κουζούνης (λ. 71%, ως ακραίος 4 πόντοι), Λιβαθηνός 1, Παπαδόπουλος 3, Φελερής (λ.)
Άρης (Περσιανλής): Τερζής 2, Σαρικεΐσογλου 20, Κυριακίδης 3, Τακουρίδης 6, Κιόσης 10, Μπαρούτοφ 17 / Σάμαρτζιτς (λ. 67%), Ριζόπουλος 1.

To Top