ΕΠΟ: Δεν περνάει ως έχει η «Ολιστική Μελέτη» στο Καταστατικό – Τι αλλάζει

Στην Γ.Σ. της 19ης Ιουλίου για την αλλαγή του Καταστατικού της ΕΠΟ, κάποιες από τις προβλέψεις της «Ολιστικής» δεν θα εισαχθούν καθόλου ή θα εισαχθούν παραλλαγμένες.

Μatchcombo στη Stoiximan: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικές αγορές σε ένα στοίχημα πριν & κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα!

Συνεδρίασε την Παρασκευή (9/7) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και όπως προέκυψε (και αναμενόταν βάσει του ρεπορτάζ) δεν εγκρίθηκαν εν λευκώ όλες οι διατάξεις της «Ολιστικής Μελέτης» των FIFA/UEFA.

Έτσι, στην Γενική Συνέλευση της 19ης Ιουλίου για την αλλαγή του Καταστατικού της ΕΠΟ, κάποιες από τις προβλέψεις της «Ολιστικής» δεν θα εισαχθούν καθόλου ή θα εισαχθούν παραλλαγμένες.

Ενδεικτικά:

– Δεν ιδρύεται Ένωση Διαιτητών, άρα δεν θα μετάσχουν οι διαιτητές στην Ε.Ε. και στις Γ.Σ. της ΕΠΟ. Θα μετάσχει μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔ χωρίς δικαίωμα ψήφου.

– Κάθε Ένωση θα έχει από μία ψήφο και οι νέες Ενώσεις (προπονητών, ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου κλπ) δεν θα έχουν από δύο ψήφους στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη.

– Υποχρεωτική παρουσία γυναίκας στην Εκτελεστική Επιτροπή θα προβλέπεται από το 2024 και όχι από τώρα στην περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης νυν μέλους, όπως προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη.

– Τις αρμοδιότητες του νέου CEO της ΕΠΟ θα τις καθορίζει η Εκτελεστική Επιτροπή.

– Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ θα διατηρήσει τον εισηγητικό της χαρακτήρα και ο ρόλος της δεν θα είναι αποφασιστικός και δεσμευτικός, όπως προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη.

Για το θέμα της Ολιστικής, η Ε.Ε. της ΕΠΟ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας».

To Top