Χωρίς Β’ ομάδα του Άρη η Superleague 2 γιατί η ΕΠΟ κόλλησε στους τύπους και αδιαφόρησε για την ουσία

Οριστικά τέσσερις θα είναι οι ομάδες Β’ που θα μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Superleague 2. Πρόκειται για τις ομάδες Β’ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ κόλλησε στους τύπους και δεν πέρασε αυτό που ήταν το πιο λογικό και σωστό.

Stoiximan: 650+ στοιχήματα σε όλους τους αγώνες & ειδικές επιλογές για σκόρερ, κάρτες, πέναλτι!

Μέχρι και την Πέμπτη, πάντως, υπήρχε διαφωνία μεταξύ των δύο επαγγελματικών λιγκών, καθώς η Superleague ήθελε να «βάλει» έξι (6) ομάδες Β’ στην Superleague 2, στην περίπτωση που δεν συμπληρωνόταν ο αριθμός των 36 συνολικά ομάδων που προβλέπεται να έχει η κατηγορία. Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία ήθελε να είναι τέσσερις (4) οι ομάδες Β’, ακόμα και αν δεν συμπλήρωναν 36. Έτσι και έγινε, γιατί η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ κόλλησε στους τύπους και δεν είδε την ουσία…

Ο Άρης τυπικά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής επειδή δεν είχε ομάδα Κ19 που να αγωνίζεται πέντε σερί χρόνια στην Superleague και γι’ αυτό επιλέχθηκαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Είναι προφανές ότι πρόκειται για άλλη μια πράξη εμπάθειας προς τον Άρη, τη στιγμή που οι κίτρινοι ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν Β’ ομάδα…

Αποφασίστηκε επίσης, οι ομάδες Β’ να έχουν υποχρεωτικά 5 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα. Και αυτό θα ισχύει μόνο για εκείνες και όχι για τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας.

Ταυτόχρονα, οι ομάδες Β’ δεν θα παίζουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, θα έχουν δικαίωμα ψήφου στα συμβούλια της Superleague 2 μόνο για αγωνιστικά θέματα, ενώ θα παίρνουν κανονικά μερίδιο από τα έσοδα της λίγκας.

Κατά τ’ άλλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

To Top