ΕΠΟ: Μία επί τιμή αρεοπαγίτης πρόεδρος στην Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης

Η επί τιμή αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη αναλαμβάνει πρόεδρος στην Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ε.Π.Ο. σε εφαρμογή του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 52 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. προχώρησε με μυστική ψηφοφορία στην εκλογή των πέντε μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης. Μέλη της Επιτροπής εξελέγησαν οι Δημήτρης Βασιλικός, Χρήστος Λάλας, Διονυσία Μπιτζούνη, Νικόλαος Μπούρμπος και Κωνσταντίνος Στεργίου. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η Διονυσία Μπιτζούνη και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Μπούρμπος.

Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ε.Π.Ο. σε εφαρμογή του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη επιτροπή με πολύ σημαντικό ρόλο αφού παρακολουθεί τη λειτουργία της Ε.Π.Ο. σε ζητήματα χρηστής διακυβέρνησης, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνου, ενώ θα έχει την ευθύνη και για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας της Ομοσπονδίας. Τα μέλη της Επιτροπής είναι προσωπικότητες κύρους, με πλήρη ανεξαρτησία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Διονυσία Μπιτζούνη (Πρόεδρος): Επί Τιμή Αρεοπαγίτης, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Ευρωπαϊκών σπουδών «Alcide de Gasperi», στη Δικαστική και Δικηγορική Επιστήμη (Πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza») και στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία (Πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza»). Μπήκε στο δικαστικό κλάδο το 1981, διετέλεσε πρόεδρος Πρωτοδικών, πρόεδρος Εφετών και Αρεοποαγίτης μέχρι το 2021 που συνταξιοδοτήθηκε. Υπήρξε πρόεδρος του Διαιτητικού της ΕΠΟ.

Νικόλαος Μπούρμπος (Αντιπρόεδρος): Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγο, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, ενώ ως δικηγόρος έχει εκδικάσει σημαντικές υποθέσεις.

Δημήτρης Βασιλικός (Μέλος): Απόφοιτος της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εργαστεί σε σημαντικές εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Χρήστος Λάλας (Μέλος): Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων με αναπτυξιακά προγράμματα και έχει διατελέσει μέλος αναπτυξιακών εταιρειών.

Κωνσταντίνος Στεργίου (Μέλος): Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Master of Arts από το Limerick Institute of Technology, Ιρλανδία. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έχει διδάξει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εργάζεται και ως οικονομολόγος. Έχει πλούσιο επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία ως εκπαιδευτής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ είναι και επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης η ΕΠΟ στην Εκτελεστική της Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση της Υποεπιτροπής Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας να διεξαχθεί η κλήρωση για τα play offs προβιβασμού στην Superleague 2 και στη Γ’ Εθνική την Τρίτη 22.03.2022. Να γίνει σε αίθουσα ξενοδοχείου της Αθήνας και να μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming.

To Top