Στο “μέτωπο” ο προπονητής των Μπρούνο, Αθανασιάδη, Ευαγγέλου στη Σέριφ

Ο Γιούρι Βέρνιντουμπ πανηγύριζε τη νίκη της Σέριφ στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” επί της Ρεάλ πριν από έξι μήνες και τώρα βρίσκεται στο “μέτωπο” πολεμώντας για την πατρίδα του, έπειτα απ’ την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ήταν αρχές Οκτωβρίου όταν ο Γιούρι Βέρνιντουμπ δυσκολευόταν να αναπνεύσει από τους πανηγυρισμού του, στη νίκη της Σέριφ επί της Ρεάλ στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” για τους ομίλους του Champions League. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Μολδαβίας περίμενε τον Μάρτιο να τον βρει ακόμα στον πάγκο της ομάδας και δη σε κάποια ευρωπαϊκή αναμέτρηση, αλλά τελικά αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο “μέτωπο” και πολεμάει για την Ουκρανία.

Ο 56χρονος προπονητής παραιτήθηκε προ ημερών από την ομάδα του Μπρούνο, αλλά και των Γιώργου Αθανασιάδη και Στέφανου Ευαγγέλου, ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων εισβολέων.

Αρχικά βρέθηκε στο στρατόπεδο της Ζαπορίζια (από όπου κι η φωτογραφία στην οποία βρίσκεται στη μέση), όμως σύμφωνα με τον Ρουμάνο δημοσιογράφο Εμάνουελ Ρόσου, που είχε σύντομη συνομιλία μαζί του, ο Βέρνιντουμπ πλέον βρίσκεται στο “μέτωπο” και πολεμάει για την Ουκρανία.

“Μικρός πήγα στο στρατό. Ήταν υποχρεωτικός για δύο χρόνια. Αλλά ήμουν σε μονάδα για ανθρώπους του αθλητισμού. Για δύο μήνες, μάθαμε τα θεωρητικά και κατόπιν μάθαμε πώς να χειριζόμαστε ένα όπλο. Αλλά αυτό ήταν πολύ παλιά. Δεν μπορώ να πω ότι έχω πρόβλημα με τη χρήση όπλου, γνωρίζω πώς να το κάνω”, δήλωσε προ ημερών στο BBC.

 

To Top