ΕΠΟ: Τα πέντε «καυτά» θέματα του Δ.Σ. της Δευτέρας!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την ερχόμενη Δευτέρα έχει τουλάχιστον πέντε πολύ σοβαρά θέματα, που μπορεί να επιφέρουν νέες και πολύ σοβαρές αντιπαραθέσεις.

Η ατζέντα του Δ.Σ. της προσεχούς Δευτέρας έχει 20 (!) θέματα για την ΕΠΟ, ωστόσο τα πιο σημαντικά είναι πέντε. Ειδικότερα:

1. Ορισμός έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την Επιτροπή Εφέσεων: Η Εφέσεων, μετά τις παραιτήσεις των περισσότερων μελών της, πρέπει να ανασυγκροτηθεί με δικαστές – εφέτες προκειμένου να συνεδριάσει για την επανεκδίκαση της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ ενώ είναι πιθανό να καταπιαστεί και με τις αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας όταν και εφόσον αυτές βγουν.

2. Ο ορισμός της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης: Από την στιγμή που απορρίφθηκε από το Διαιτητικό η προσφυγή του Ολυμπιακού θα πρέπει να περιμένουμε εκλογές στην ΕΠΟ έως τον προσεχή Οκτώβριο. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να οριστεί Γενική Συνέλευση.

3. Ο τελικός του Conference League 2022/2023: Είναι ένα ακόμα θέμα που… καίει και έχει επιφέρει εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Η ΕΠΟ τελικά δεν υποστήριξε την υποψηφιότητα του “Παγκρήτιου”, αλλά κράτησε τον φ’ακελο για να αναλάβει τον τελικό ώστε αυτός να διεξαχθεί γίνει σε γήπεδο της Αθήνας με υποψήφια το ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκη και την Αγιά Σοφιά.

4. Αναδιάρθρωση: Και εδώ μπορεί να ανέβει το… θερμόμετρο στα ύψη. Η SL2 έχει ήδη κάνει πρόταση για 18 – 16 – 16 ομάδες στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και η SL1 ίσως προτείνει 16 για του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία. Ισως η πιο ενδιαφέρουσα απόφαση, τόσο για τον αριθμό των ομάδων της SL1, όσο και για το format του πρωταθλήματος.

5. Ενημέρωση για ΚΕΔ και τον Κλάτενμπεργκ: Ο Άγγλος παλαίμαχος διαιτητής έχει ζητήσει παραπάνω χρήματα απ’ όσα έπαιρνε ο Περέιρα και σίγουρα θα είναι ένα ζήτημα που θα τεθεί επί τάπητος. Δεν επρόκειτο πάντως να μην προκύψει συμφωνία με την σχετική φόρμουλα καθώς το 50% των χρημάτων για εκείνον θα το δίνουν οι διεθνείς Ομοσπονδίες. Για εδώ υπάρχει και η πληροφορία πως την Δευτέρα θα βγουν οι νέοι πίνακες διαιτησίας με το… φορτίο να πέφτει πάνω στην παλιά ΚΕΔ / ΕΠΟ και τον Βίτορ Μέλο Περέιρα.

To Top