ΕΠΟ: Mείωση των μελών της ΚΕΔ και των αποδοχών τους

Με διάφορες αφορμές το θέμα της μισθοδοσίας των αλλοδαπών μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και την ανανέωσης της παραμονής του προέδρου της, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, έχει έρθει στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης που είχαν διορίσει, έως τον Ιούλιο του 2020, οι FIFA/UEFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, είπε ότι επιθυμία της UEFA είναι η συνέχιση της παραμονής του Άγγλου στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο ανέφερε σε συνέντευξή του και ο υφυπουργός Αθλητισμού, παρουσιάζοντάς το ως επιθυμία του ίδιου του Κλάτενμπεργκ που έχει και του Αυγενάκη συναίνεση!

Από την άλλη, η ΕΠΟ με επιστολή της στους στις τέσσερις ΠΑΕ που αποτελούν την… εξυγίανση, τους ζήτησε να συμβάλλουν στην πληρωμή των τεσσάρων ξένων μελών της ΚΕΔ “με την καταβολή του εναπομείναντος ποσού ύψους 587.191,93 ευρώ”.

Το συμβόλαιο του Κλάτενμπεργκ με την ΕΠΟ λήγει το προσεχές καλοκαίρι και σύμφωνα με πληροφορίες η άποψη που επικρατεί αυτή την περίοδο στην ομοσπονδία, είναι σε περίπτωση που οι FIFA/UEFA επιβάλλουν τη διατήρηση των ξένων μελών στην ΚΕΔ, να ζητηθεί η μείωση του αριθμού τους και των αποδοχών τους κατά το ήμισυ.

Η Σύνθεση και οι Αρμοδιότητες Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, όπως είναι σήμερα έχουν ως εξής:

Mark Clattenburg / Πρόεδρος της ΚΕΔ & Υπεύθυνος για την 1η Κατηγορία Αξιωματούχων Διαιτησίας

Jacob Collin / Αντιπρόεδρος της ΚΕΔ & Υπεύθυνος για την 2η Κατηγορία Αξιωματούχων Διαιτησίας

Joao Capella / Μέλος της ΚΕΔ, VAR Manager & Training Manager

Stephen Bennett / Μέλος της ΚΕΔ, Υπεύθυνος για τους Παρατηρητές Διαιτησίας 1ης και 2ης Κατηγορίας.

 

To Top