ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ερέρα: Το 4-3-3 στην Τούμπα και οι “ανοιχτές” θέσεις…

Κλειστά τα χαρτιά του κράτησε ο Πάκο Ερέρα, τις δύο τελευταίες μέρες, σε ότι αφορά τον τρόπο που θα παραταχθεί και θα αγωνιστεί ο Άρης σήμερα στην Τούμπα, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Ισπανός κόουτς φαίνεται πως βγάζει από το… συρτάρι το σύστημα που δούλεψε σε όλη την προετοιμασία, αλλά άφησε στην άκρη για χάρη του 4-2-3-1, το 4-3-3. Με ενισχυμένο κέντρο θέλει να παραταχθεί σήμερα στην Τούμπα ο 64χρονος κόουτς, που θα έχει αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα, γι αυτό και θέλει αλλαγή και φιλοσοφίας.

Εφόσον επιμείνει στο αρχικό του πλάνο ο Πάκο Ερέρα για αλλαγές, τότε στο 4-3-3 θα αγωνιστούν ο ΚΟυέστα στο τέρμα, με τους Κωνσταντινίδη και Μενέντεθ, δεξιά και αριστερά στην άμυνα αντίστοιχα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμοι οι Μάβραϊ και Σόουζα.

Στη μεσαία γραμμή ο Σιώπης με εσωτερικούς μέσους τους Ματίγια και Κολάσο, ενώ την τριάδα στην επίθεση θα αποτελέσουν οι Ντιγκινί, Γκάμα και Ναζλίδης.

Σαφέστατα και τίποτα δεν είναι βέβαιο, καθώς ο Ισπανός έχει κρατήσει τις οριστικές του αποφάσεις για τον ίδιο, χωρίς να δείξει τίποτα απολύτως στην προπόνηση. Αν επιλέξει το 4-3-3 ο παραπάνω σχηματισμός έχει μία λογική, εκτός κι αν υπάρξουν κάποιες αλλαγές, όπως η είσοδος του Ματέο Γκαρσία αντί του Γκάμα ή του Γιουνές αντί του Ναζλίδη.

Το άλλο σενάριο, είναι να παραμείνει το 4-2-3-1 με την άμυνα όπως την προαναφέραμε, απλά να αλλάξει η μεσοεπιθετική λειτουργία, με τον Σιώπη να έχει στο πλευρό του τον Ματίγια και να παίζει μόνο ο παίκτης που θα αγωνιστεί πίσω από τον Γιουνές, αν θα είναι δηλαδή ο Ναζλίδης ή ο Ντιγκινί.

Ερωτηματικά που ο Πάκο Ερέρα τα άφησε αναπάντητα και στα οποία δώσει οριστική απάντηση πριν τη σέντρα…

 

To Top