Ερωτηματικά γιατί καθυστέρησε η ενημέρωση της ΝΕΧΙΑ, καμία δικαιολογία πλέον, ο κόσμος απαιτεί το πόρισμα

Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη ζήτησε την παρουσία εκπροσώπου της ΝΕΧΙΑ στη γενική συνέλευση, αυτό δεν έγινε, αλλά ειπώθηκαν πολλά και χρήσιμα πράγματα.

Ο πρόεδρος του Φορέα, Κώστας Γεωργιάδης αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα, τονίζοντας πως η απάντηση στην πρόσκληση της Κοινωνίας Μελών ήταν ότι η NEXIA, η εταιρία που ανέλαβε τη διενέργεια ελέγχου στην ΠΑΕ, δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει το παρών, βάσει της συμφωνίας που υπάρχει.

Από κει και πέρα αποκαλύφθηκε δια στόματος Λάμπρου Σκόρδα ότι: «από τις 3 Ιανουαρίου η ΝΕΧΙΑ είχε ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά δεν τα παρέλαβε. Για να παραλάβουμε το λογιστήριο πέρασαν 20 μέρες. Γιατί είχε σταλεί έγγραφο από τη ΝΕΧΙΑ στις 3 Ιανουαρίου στην ΠΑΕ για να της δοθούν κάποια στοιχεία, και αυτό έγινε τώρα; Είχαν σκοπό να φουντάρουν την ομάδα και να σβήσουν τα χρέη, γιατί τους βόλευε ο υποβιβασμός. Μίλησα με τον άνθρωπο της NEXIA και μου είπε «απορώ», και στο τέλος τα πήρε μέσα σε μία μέρα. Ζήτησα με μεγάλη σαφήνεια για να γίνουν αυτά που πρέπει».

Τελικά μέσα σε λίγες μέρες η νυν διοίκηση προώθησε τα έγγραφα που ζητούσε η ΝΕΧΙΑ και ο έλεγχος (λογικά) προχωράει.

Φυσικά γεννιούνται μεγάλα ερωτηματικά γιατί καθυστέρησε η προσκόμιση των εγγράφων στην εταιρία των ορκωτών λογιστών.

Από κει και πέρα όμως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον για την καθυστέρηση έκδοσης του πορίσματος. Ο κόσμος του Άρη πρέπει να είναι ενήμερος πριν πάει να ψηφίσει στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

 

To Top