Ερωτηματικό ο Πουλίδο, επηρεάζει όλο το σχήμα

Με μια απογευματινή προπόνηση «κλείνει» η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα της χρονιάς όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Εφτά στροφές πριν το τέλος του φετινού επίπονου πρωταθλήματος για τους κίτρινους, ομάδα και κόσμος εστιάζουν αποκλειστικά την προσοχή τους στα 90 αγωνιστικά λεπτά του Δευτεριάτικου αγώνα.

Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να δώσουν την δική τους μάχη έχοντας τους χιλιάδες φίλους στο πλευρό τους, στην μεγαλύτερη φετινή εκστρατεία οπαδών.

Ο Γιάννης Μιχαλήστος είδε με μεγάλη ικανοποίηση να ξεπερνιούνται τα περισσότερα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε από την αρχή της εβδομάδας. Η απουσία του τιμωρημένου Αγκάνθο προβληματίζει τον Έλληνα τεχνικό σχετικά με την επιθετική τριάδα που θα παρατάξει.

Όπως και στο Καραϊσκάκη, αναγκάστηκε να καλύψει εναλλακτικά την κορυφή της επίθεσης χρησιμοποιώντας στο βασικό σχήμα τον Διαμαντάκο, αλλάζοντας θέσεις και πρόσωπα στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Αγγελούδη και την εσωτερική αλλαγή του Καζναφέρη.

Λίγο-πολύ οι ίδιοι προβληματισμού απασχολούν τον 56χρονο προπονητή. Τα «κουκιά» στις περισσότερες θέσεις είναι μετρημένα, μια και έχει διαφανεί η ρόλος που μπορεί να παίξει ο καθένας, ιδιαίτερα σ’ ένα παιχνίδι που απαιτεί πάθος, πείσμα και διάρκεια.

Η επιστροφή του Ψυχογιού στην αποστολή δίνει εξάλλου την δυνατότητα των περισσότερων επιλογών, αποφεύγοντας εναλλακτικά σχήματα στην δεξιά πλευρά της ομάδας. Παρόλα αυτά γίνονται αρκετές σκέψεις, ωστόσο, υπάρχει πάντα η λογική εκτίμηση με βάση τα  χαρακτηριστικά των παικτών που διεκδικούν θέση στην 11άδα.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, αυτή δεν θα παρεκκλίνει με γνώμονα τις φυσικές θέσεις στο 4-5-1 του Γιάννη Μιχαλήτσου. Οι δυο ακραίοι της επίθεσης (πιθανότατα Καζναφέρης Γιαννώτας, δίχως να αποκλείεται κάποια έκπληξη) θα έχουν επιπρόσθετο ρόλο να καλύπτουν όλη την γραμμή τους αλλά και να δίνουν βοήθειες στους ανασταλτικούς μέσους.

Ο Διαμαντάκος θα αποτελέσει την δύναμή πυρός στο κέντρο της επίθεσης. Παπαστεριανός, Κοέλιο θα αποτελέσουν τους «κόφτες» της ομάδας, ενώ υπάρχει ένα ερωτηματικό για το κέντρο της άμυνας.

Για τον Ρούμπεν Πουλίδο η εβδομάδα ήταν δύσκολη καθώς ταλαιπωρήθηκε από το παλιό τραύμα που τον έθεσε σχεδόν όλες τις μέρες εκτός προπόνησης. Ο Ισπανός αποτελεί εκτός των άλλων και τον φυσικό ηγέτη της άμυνας του Άρη. Μια ενδεχόμενη απουσία, επαναπροσδιορίζει όλη την μεσοαμυντική λειτουργία σε επίπεδο προσώπων.

Αυτό σημαίνει απλά πως διαθέσιμοι στόπερ (με τον Γιαννίτση εκτός αποστολής) δεν υπάρχουν, αν εξαιρέσει κανείς τον Ηρακλή που μπορεί να καλύψει την θέση και τον Παπαστεριανό σε ειδική αποστολή.

Η παρουσία του Πουλίδο στο κέντρο της άμυνας κρίνεται άκρως απαραίτητη, με την συμμετοχή του να ξεκαθαρίζει ουσιαστικά μετά την απογευματινή προπόνηση.

Διούδης, Παπαζαχαρίας, Ζαραδούκας και πιθανότατα Ψυχογιός θα συμπληρώσουν τα μετόπισθεν των κίτρινων.

 

To Top