ΕΣΑΚΕ: Δικαίωμα συμμετοχής στην Καρδίτσα – Οριστικά με 12 ομάδες η Basket League

Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΕΣΑΚΕ έκανε γνωστό ότι η Καρδίτσα απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League για τη σεζόν 2022-23.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (20/7) συνεδρίαση του έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας – Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και χορήγησε στην ανωτέρω ΚΑΕ δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα».

Είναι οριστικό. Ο ΕΣΑΚΕ στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ αποφάσισε πως η νέα Stoiximan Basket League θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Η Καρδίτσα θα είναι η μοναδική νέα είσοδος στο νέο πρωτάθλημα, αφού εγκρίθηκε ο πληρέστατος φάκελος που κατέθεσε. Αντίθετα, εκτός πρωταθλήματος έμειναν το Ψυχικό που δήλωσε αδυναμία να καλύψει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, αλλά και η Λάρισα που ουσιαστικά διαλύθηκε.

Ο Ηρακλής, που απέκτησε νέα διοίκηση με τον Θεόδωρο Ριζούλη (που έφυγε από τη Λάρισα), επιδίωκε να κερδίσει μια θέση, ωστόσο τα μέλη του συνεταιρισμού ήταν σαφή και δεν επέτρεψαν να τεθεί καν υπό συζήτηση ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το ενδεχόμενο πλήρωσης θέσεων στο πρωτάθλημα σε περίπτωση δημιουργίας κενών συζητήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι, όταν και είναι πιθανό-εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες-να δοθούν wild cards.

To Top