Πύρινη κόλαση στα Μέγαρα: Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια – Εντολές εκκένωσης (videos)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων που βρίσκεται σε εξέλιξη εν μέσω ισχυρών ανέμων.

«Έχουμε αναφορές για ζημιές στα σπίτα στον οικισμό Ζάχουλη» ανέφερε στο ΣΚΑΙ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο ανεμος δυσχαιρένει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχη είναι παρθένο δάσος.

«Δεν πάει καλά», υπογραμμίζουν οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς λόγω της δυσκολίας που υπάρχει για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος είναι να μην φτάσει η φωτιά στο Αλεποχώρι.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μιχάλης Τεζάρης που βρίσκεται στο σημείο, στις φλόγες έχει ήδη παραδοθεί ένα σπίτι ενώ η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια του οικισμού Ζαχούλη και όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών με λάστιχα και ξερά κλαδιά.

Πυκνός καπνός φαίνεται από πολύ μακρινή απόσταση ενώ το σημείο έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται στην περιοχή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

To Top