Ευθυμιάδης: «Να ενθαρρύνουμε τους νέους αθλητές»

Για την προετοιμασία της ανδρικής ομάδας βόλεϊ ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και για την έμφαση που δίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, μίλησε ο μάνατζερ της ομάδας βόλεϊ και αντιπρόεδρος του ΑΣ Άρης, Κώστας Ευθυμιάδης.

Στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΑΡΗΣ FM 92.8», ο κ. Ευθυμιάδης έκανε επίσης λόγο για τις ετοιμασίες που έχουν ξεκινήσει από τώρα με το βλέμμα στο 2014 και την συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής του Άρη.

«Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη. Είναι διαρκής, πάνω σε μια στρατηγική που έχουμε χαράξει. Τα οικονομικά μεγέθη έχουν πέσει πολύ λόγω της οικονομικής κρίσης κάτι που δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στα τμήματα υποδομής ειδικά στο βόλεϊ, το οποίο πλήττεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και συνολικά στην Ευρώπη», είπε και συμπλήρωσε: «Είναι απαραίτητο όμως να δείξουμε την κατάλληλη υπομονή με τα νέα παιδιά και όχι στην πρώτη στραβή να τα απαξιώνουμε. Πρέπει να τα ενθαρρύνουμε. Δεν υπάρχει δυνατότητα πια να σπαταλάμε λεφτά σε κάθε άθλημα. Όταν ένας άνθρωπος γαλουχηθεί στην οικογένεια του Άρη, θα δείξει μετά την κατάλληλη υπομονή και σεβασμό προς τις απόψεις μας. Ο Άρης είναι δεύτερο σχολείο. Πρώτα κάνουμε τα παιδιά σωστούς ανθρώπους και μετά αθλητές».

Σε ό,τι αφορά στην ανδρική ομάδα, ο τόνισε: «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι φέτος θα πάμε πολύ καλά. Έχουμε μια σχετικά καινούργια ομάδα. Διατηρήσαμε το βασικό κορμό μας και ρίξαμε το μπάτζετ, καθώς προσαρμοστήκαμε στα οικονομικά δεδομένα. Θέλουμε να είμαστε φερέγγυοι, καθώς έχουμε δημιουργήσει ένα όνομα στην αγορά. Ο Γιώργος Περσιανλής είναι ένας προπονητής που ξέρει τι σημαίνει Άρης και έχει θέληση και κίνητρο. Βλέποντας την διάθεση των παικτών και τη δουλειά που γίνεται, πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

Για την αλλαγή έδρας της ομάδας, που αφήνει τα Βασιλικά και θα αγωνίζεται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο κ. Ευθυμιάδης εξήγησε ότι «είναι μια αγαπημένη έδρα, αλλά και ένα δύσκολο τόλμημα. Το αποφασίσαμε γιατί το γήπεδο των Βασιλικών είναι μακριά, όχι μόνο για τον κόσμο αλλά ήταν πρόβλημα και για την ομάδα διότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες. Υπήρχαν σκέψεις να πάμε και αλλού, αλλά καταλήξαμε στο Αλεξάνδρειο. Είναι τιμή μας που θα αγωνιζόμαστε σε ένα τόσο ιστορικό γήπεδο».

Εξάλλου, αναφερόμενος στα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο: «Το κοστολόγιο είναι πολύ χαμηλό. Είναι 25 ευρώ για όλες τις θύρες και 250 για τη θύρα VIP. Θέλουμε την βοήθεια του κόσμου τόσο οικονομικά όσο και στους αγώνες, προκειμένου η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Στην συνέχεια, ο μάνατζερ της ομάδας βόλεϊ των «κίτρινων» μίλησε για τα φιλικά προετοιμασίας που θα δώσει το σύνολο του Γιώργου Περσιανλή: «Την άλλη Τρίτη θα δώσουμε ένα φιλικό στο Αλεξάνδρειο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Έπειτα θα κατέβουμε στην Αθήνα για να δώσουμε φιλικά με τον Ολυμπιακό και μετά θα πάμε στην Σερβία για να συμμετάσχουμε σε ένα τουρνουά, το οποίο θα αποτελέσει και την τελική πρόβα για εμάς. Όλα αυτά τα φιλικά θα βοηθήσουν στο μοντάρισμα της ομάδας έτσι ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Τέλος, αναφορικά με τις προετοιμασίες για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου, το 2014, είπε: «Υπάρχει έντονα στην σκέψη μας το πώς θα οργανώσουμε αυτό τον εορτασμό. Μπορεί κάθε εβδομάδα να γίνεται ένα γεγονός με διαφορετικό θέμα. Έχουμε βάλει ένα σχετικό link στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣ, το www.arisac.gr.. Εκεί μπορεί ο καθένας να καταθέτει την ιδέα του και αν είναι καλή να την υλοποιούμε μαζί του. Θα συγκεντρώσουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες και θα τις εφαρμόσουμε όσο πιο καλά μπορούμε».

To Top