Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη στο Χαριλάου

Σαν σήμερα πριν από τριάντα χρόνια, ο Άρης πετύχαινε την ευρύτερη εντός έδρας νίκη του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κερδίζοντας με 4-0 τη μαλτέζικη Σλιέμα Γουόντερερς για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντίνο Κούη, ο οποίος είχε κάνει χατ τρικ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 1981, με τον Μίκαελ Βίτσαν στον πάγκο, οι «κίτρινοι» έβαζαν τις βάσεις για μια εύκολη πρόκριση, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά απέναντι στους ερασιτέχνες Μαλτέζους. Παρότι όμως ξεχάστηκε γρήγορα, εκείνη η νίκη έμελλε να αντέξει στο χρόνο ως η μεγαλύτερη σε σκορ που έχει επιτευχθεί στο Χαριλάου, σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Η αδύναμη Σλιέμα μπήκε για να παίξει μαζική άμυνα και άντεξε μέχρι το 36′, όταν ο Πάβελ Πανόφ σκόραρε με δυνατό σουτ από κοντά. Η αστοχία των παικτών του Άρη στην τελική προσπάθεια ήταν η αιτία που το 1-0 παρέμεινε μέχρι το β’ ημίχρονο, όταν και ανέλαβε δράση ο Ντίνος Κούης. Στο 62′ πέτυχε το πρώτο προσωπικό του γκολ με πλασέ έπειτα από πάσα του Πανόφ, στο 76′ έκανε το 3-0 αξιοποιώντας το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Χατζηαντωνίου, ενώ στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μουλαχασάνοβιτς. Ενδιάμεσα, στο 74′, μια άλλη κεφαλιά του Κούη είχε σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ρουμάνος Τεοντορέσκου. Τα εισιτήρια που είχαν κοπεί ήταν 7.477.
Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ: Παπαφλωράτος, Μόκαλης (46′ Σαββίδης), Βένος, Σεμερτζίδης, Φοιρός, Κούης, Ζήνδρος (72′ Χατζηαντωνίου), Μουλαχασάνοβιτς, Χαραλαμπίδης, Πανόφ, Ζελελίδης.
ΣΛΙΕΜΑ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ: Σκίμπερας, Μπάκιγχαμ, Γκόλχερ, Λόσκο, Σκέμπρι, Τορτέλ, Σπίτερι (75′ Πορτέλι), Φάμπρι, Βέλα (46′ Καμιλιέρι), Ακουιλίνα, Ταμπόνε.

Στον επαναληπτικό, που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 1981 σε ξερό γήπεδο, ο Άρης νίκησε ξανά, με σκορ 2-4 (51′ Λόσκο, 82′ Ταμπόνε – 12′ Σεμερτζίδης, 16′ Κούης, 60′ Ζελελίδης, 83′ Πανόφ) και σφράγισε το εισιτήριο για το 2ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Εκεί αναμετρήθηκε με τη βελγική Λόκερεν, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στη Θεσσαλονίκη αλλά ηττήθηκε 4-0 στη ρεβάνς και αποκλείστηκε.

Φωτογραφίες από το 4-0 επί της Σλιέμα Γουόντερερς:
{gallery}panos/sliema{/gallery}

To Top