Ευθυμιόπουλος: “Ιδού η Ρόδος για τις μετοχές της ΠΑΕ…”

Ο Μάριος Ευθυμιόπουλο υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης της ΠΑΕ Άρης μίλησε για αρκετά από τα θέματα που απασχολούν την κιτρινόμαυρη εταιρία.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο συνδρομητικό κανάλι:

-Να ξεκινήσουμε από την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προκήρυξε η ΠΑΕ Αρης;
« Πράγματι, στις 5 Ιουλίου υπάρχει αυτή η συνάντηση. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, διότι επιθυμούμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στο χρονικό περιθώριο που προβλέπεται, περιμένουμε τις αντίστοιχες εισηγήσεις».

-Τι μπορεί να προσδοκά η ΠΑΕ απ΄ αυτή τη διαδικασία;
« Τα θετικότερα. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω επ΄ αυτού, παρά μόνο το ότι όλοι οφείλουμε να βαδίσουμε σ΄ αυτό τον δρόμο. Και εμείς και η Κοινωνία Μελών, δηλαδή, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Νομίζω πως οι ενδιαφερόμενοι πρέπει ν΄ αρχίσουν να προετοιμάζονται!».

-Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα;
« Συμφωνώ. Εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο πιο σωστά γίνεται, να δείξουμε τον επαγγελματισμό μας και να αναδείξουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, όπως θέλουμε να το προσδώσουμε στο λαό του Αρη, αλλά και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό».

-Η εικόνα που έχετε από τις πρώτες 15 ημέρες παρουσίας σας στην ΠΑΕ, ποια είναι;
« Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης. Ζητάμε στοιχεία, αριθμούς, στατιστικές και όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει έντονη κινητικότητα. Επιχειρούμε μια αναδιοργάνωση, σε ότι αφορά τον τρόπο καθημερινότητας και λειτουργίας. Πνέει νέος αέρας επαγγελματικότητας και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε και τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα».

-Είναι ένα στοίχημα για εσάς να μπορέσετε να δώσετε ζωή στους εμπορικούς χώρους του «Κλ. Βικελίδης»;
« Ξέρετε, δεν είναι στοίχημα, διότι οφείλουμε να το κάνουμε. Ο Αρης είναι μία πολύ επιτυχής αθλητική ομάδα, θα γιορτάσουμε τα 100 μας χρόνια και οφείλουμε να δείξουμε θετική εικόνα για μια ομάδα η οποία τα επόμενα 100 χρόνια θα μπορέσει να παίξει ακόμα πιο ισχυρό ρόλο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό συνεπάγεται ότι εμείς πρέπει να κάνουμε απλά τη δουλειά μας. Ούτε κάτι παραπάνω, ούτε κάτι λιγότερο. Στόχος για τον κάθε επαγγελματία, είναι να φέρνει θετικά αποτελέσματα και με τη λειτουργία που έχουμε αυτή τη στιγμή, θα πάμε καλά».

-Ο παραπάνω στόχος, είναι, δηλαδή, εφικτός;
« Πάντα είμαι αισιόδοξος, διότι είμαι ένας νέος άνθρωπος με ορθολογικές σκέψεις. Ετσι, λοιπόν, βλέπω τα γεγονότα, πραγματιστικά. Αν προσθέσουμε και το ότι ζούμε σε μια κοινωνία η οποία αλλάζει, κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά κ.ο.κ, ο ρόλος μας συνδέεται με όλα τα παραπάνω και βεβαίως, είναι και αθλητικός. Καλούμε όλους να έρθουν πίσω στο γήπεδο».

-Το περιβάλλον της οικονομικής κρίσης στο οποίο ζούμε αυτή την περίοδο, το έχετε συνυπολογίσει;
« Πρέπει, λοιπόν, να εργαστούμε ακόμα περισσότερο και να παράξουμε έργο. Θα ήθελα να δω ένα αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο να έχει όλες τις περγαμηνές τις οποίες θα έπρεπε να έχει ο ελληνικός αθλητισμός. Αρα, λοιπόν, δεν ασχολούμαι μόνο με τον Αρη, αλλά και με το πώς βλέπει ο τρίτος ή ο τέταρτος την αθλητική μας ομάδα. Πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος την ομάδα του όταν κερδίζει ή όταν χάνει; Είναι ένα γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο πρέπει να αναδιαμορφώσουμε».

-Να κλείσουμε με το άρθρο 99; Σε τι σημείο βρίσκεται η υπόθεση αυτή;
« Βρισκόμαστε στο σημείο ελέγχου των οικονομικών μας χρεών, στο πλαίσιο της νομικής διαμόρφωσης. Νομίζω ότι θα πετύχουμε την υπαγωγή και όλα θα πάρουν το δρόμο τους».

To Top