ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευρωπαίος με πολλά καρύδια! Η απόλυτη ανατροπή (3-2)! Γιατί Άρη μου δεν γίνεται αλλιώς!

Ευρωπαίος με πολλά καρύδια! Η απόλυτη ανατροπή (3-2)! Γιατί Άρη μου δεν γίνεται αλλιώς!

Ο Άρης έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας μια ιστορική ανατροπή και ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, σε ένα ματς που έπρεπε να πάρει το αποτέλεσμα, κατάφερε να φύγει νικητής, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με δυο γκολ του Λιβάι Γκαρσία (53′ – 58′), εκμεταλλευόμενη το μπλακ άουτ του Άρη, αλλά η ομάδα του Χερμάν Μπούργος με τρία γκολ σε 15 λεπτά  έκανε μια ιστορική ανατροπή και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa Conference League, θέτοντας νοκ άουτ την αθηναϊκή ομάδα!

Το σύνθημα της αντεπίθεση σήμανε ο Λουίς Πάλμα, τόσο με το γκολ που πέτυχε, όσο κυρίως με την απόδοσή του. Ο Άρης “ξύπνησε” και κατάφερε με δυο παλικαρίσια γκολ του Μαντσίνι και του Ματέο Γκαρσία να πάρει μια τεράστια νίκη που τον οδηγεί για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στην Ευρώπη! Τι άλλο; Γιατί Άρη μου, δεν γίνεται αλλιώς.

Μια ανατροπή που “γεννάει” Αρειανούς και βάζει τον καλύτερο επίλογο σε μια πολύ δύσκολη και σκληρή σεζόν, με πολλές απογοητεύσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα (κύπελλο).

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΓΟΣ

Όπως αναμενόταν, χωρίς κάποια έκπληξη και με την ενδεκάδα της Τούμπας ξεκίνησε ο Αρης το καθοριστικό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Δηλαδή με 4-2-3-1 και τον Μπερτόγλιο να διατηρείται πίσω από τον Καμαρά. Η αρχική  ενδεκάδα του Άρη από τον Μπούργος Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά – Ματίγια, Ντουκουρέ – Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε- Καμαρά.

Με το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Πολύ άγχος και από τις δυο ομάδες και κυρίως από τον Άρη, με ελάχιστες καλές στιγμές για να θυμάται κάποιος.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΙΤΟΥΡΜΠΕ

Ήταν ξεκάθαρο ότι και οι δύο ομάδες προσηλωμένες στην άμυνα. Η ΑΕΚ είχε περισσότερη ώρα τον έλεγχο του παιχνιδιού και την καλύτερη φάση στο 21′ με τον Λιβάι Γκαρσία, όταν σε κενή εστία έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ο Άρης στο τέλος του πρώτου μέρους (46′) άγγιξετο γκολ με το σουτ του Ιτούρμπε στο οριζόντιο δοκάρι από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Ήταν μια τεράστια ευκαιρία. Τακτικά η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει “εκτός αγώνα” τον Ματίγια, έχοντας “γεμάτο” κέντρο με τους τρεις παίκτες, ο Άρης ότι επιχειρούσε, αφορούσε ατομικές ενέργειες, χωρίς να βρει αποτέλεσμα.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΥΟ “ΚΡΥΑ” ΓΚΟΛ ΣΕ 3΄

Ο Άρης δέχθηκε μόλις στο 53′ ένα “κρύο” γκολ από την ΑΕΚ. Ο Χατζισαφί γέμισε, ο Λιβάι κέρδισε τη διεκδίκηση από τον Εμπακατά, κατέβασε, σούταρε με το δεξί και με τη βοήθεια του δοκαριού έκανε το 0-1 για την ΑΕΚ. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Στο 56′ ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε με διπλή προσπάθεια και δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος την… τρικυμία της κιτρινόμαυρης άμυνας (0-2).

ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, 4-4-2 ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ… ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Ο Μπούργος έπαιξε τα… ρέστα του, ρίχνοντας στο 62′ τους Πάλμα, Ματέο, Σάκιτς αντί των Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Ο Άρης πίεσε και στο 64′ ο Πάλμα κατέβασε την μπάλα και σούταρε, πάνω στον Χατζισαφί, εκεί έδωσε το πέναλτι για χέρι ο Μάντεν, το οποίο πήρε “πίσω”, “εξαφανίζοντας” το, αφού είδε το VAR. Στο 75′ ο Άρης είχε καλή στιγμή για να ξαναμπει στο ματς, όταν μετά από ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μανσίνι, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς.

Ο ΠΑΛΜΑ ΜΕΙΩΣΕ (1-2) ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΛ

Ο Λούις Πάλμα έδωσε στο 78′ ελπίδα στον Άρη. Με εξαιρετική ατομική ενέργεια ο επιθετικός από την Ονδούρα, χόρεψε την άμυνα την ΑΕΚ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-2), βάζοντας “φωτιά” στο Κλεάνθης Βικελίδης.

ΓΚΟΛ… ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ (2-2)

Ο Άρης επέστρεψε ολοκληρωτικά στο 85′! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά, ο Χατζισαφί έδιωξε προσωρινά αλλά η μπάλα έμεινε μέσα στη μικρή περιοχή και τελικά ο Μαντσίνι σκοράρει από κοντά, σ’ ένα γκολ… καρδιάς (2-2)!

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΜΑΤΕΟ (3-2)

Στο 90’+3 ο Άρης έκανε την απόλυτη ανατροπή! Ο Καμαρά βγληκε πάνω στην μπάλα και τσίμπηκε προ του Μήτογλου, έκανε το τακουνάκι στον Γκάμα, αυτός βρήκε τον Ματέο Γκαρσία που είδε το πρώτο του πλασέ να σταματάει στο αριστερό δοκάρι, αλλά η μπάλα επέστρεψε ξανά στα πόδια του και με νέο πλασέ έκανε την απόλυτη ανατροπή (3-2)!

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμπάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν (62’ Σάκιτς), Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (87’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε (62’ Πάλμα), Μπερτόγλιο (62’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (94’ Δεληζήσης).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (87’ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (82’ Μοχαμάντι), Γκαρσία (87’ Αραούχο), Τσούμπερ (92’ Ανσαριφάρντ), Άμπραμπαντ.

Διαιτητής: Μάντεν
Βοηθοί: Ρουμ, ΜακΛέοντ
4ος: Τζήλος (Λάρισας)
VAR: Μέλο, Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

To Top