ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευρωπαϊκό… λίφτινγκ σε Χαριλάου, Ρύσιο βασική προτεραιότητα!

Ο Άρης έχει έναν βασικό και συγκεκριμένο αγωνιστικό στόχο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Την νίκη σε κάθε παιχνίδι από τα έξι που απομένουν για την αυλαία και την εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στόχος, ο οποίος βάσει της εικόνας της ομάδας, της βαθμολογικής της συγκομιδής και του προγράμματος, είναι στην διαδικασία υλοποίησης.

Από κει και πέρα, ένα σημαντικό, ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι που απασχολεί ήδη τους ανθρώπους του Άρη είναι η βελτίωση των εγκαταστάσεων του Κλεάνθης Βικελίδης και του Νέου Ρυσίου.

Η αρχή έγινε με την επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ λίγκα, ήταν τα σημαντικά τα βήματα, αλλά δεν αρκούν, με την προοπτική της εξόδου στην Ευρώπη. Ένα… Ευρωπαϊκό λίφτινγκ τόσο στην έδρα της ομάδας, όσο και στο προπονητικό κέντρο είναι βασική προτεραιότητα, την επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου.

Τόσο γιατί οι προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ είναι απαιτητικές και επιβάλλουν πολλά “γενναία” έργα (αυτή την στιγμή εκτός από τον αγωνιστικό χώρο, υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα), όσο και οι αυξημένες πλέον υποχρεώσεις-απαιτήσεις της ομάδας χρειάζονται ένα προπονητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών.

Στην τελευταία του συνέντευξη άλλωστε ο Σάββας Παντελίδης το είπε ξεκάθαρα:

“Να ξεκαθαρίσω το εξής: τα πράγματα δεν είναι άσχημα (βλ. οικονομικές συνθήκες). Δεν μπορεί να πει δηλαδή κάποιος οτι αυτό είναι η αιτία ή η αφορμή που η ομάδα πηγαίνει καλά ή δεν πήγαινε καλά το προηγούμενο διάστημα. Ασφαλώς όμως θα θέλαμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Τι εννοώ; τα γήπεδα να είναι καλύτερα. Σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται βελτίωση, χωρίς να κατηγορώ την διοίκηση γιατί είδα φωτογραφίες πώς ήταν το αθλητικό κέντρο πριν το καλοκαίρι και μπορώ να αντιληφθώ την προσπάθεια που έγινε και την πρόοδο.

Μακάρι του χρόνου να γίνει ένα βήμα παραπάνω, όχι γιατί ο Παντελίδης έχει συνηθίσει να δουλεύει σε άλλες συνθήκες. Γιατί όμως όσο ανεβαίνεις επίπεδο θα πάρεις και ποδοσφαιριστές μεγαλύτερου επιπέδου. Οταν λοιπόν αυτός έχει μάθει να δουλεύει με παροχές του οχτώ και εσύ τον βάλεις στις παροχές του πέντε, είναι δεδομένο οτι μετά από ένα σημείο θα αρχίσει να σου αποδίδει και αυτός στο πέντε. Δεν υπάρχει κανείς που θα ανεβάσει τις συνθήκες, όλοι προσαρμόζονται σε αυτές. Εχουν γίνει πράγματα, οπωσδήποτε όμως χρειάζεται βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι”.

 

To Top