Ευρω-στη Ελλάδα (2-0) και φουλ για τα τελικά

Η Ελλάδα νίκησε με σκορ 2-0 την Κροατία στο Γ. Καραϊσκάκης και βρίσκονται… έναν βαθμό από το Euro 2012!

Βλέποντας κάποιος την εξέλιξη του 2-0 της Ελλάδας επί της Κροατίας, κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη φράση «στο ίδιο έργο θεατές» για να την περιγράψει. Από τη στιγμή, όμως, που αυτό το «έργο» έχει πάντα ως  χάπι εντ την πρόκριση στην τελική φάση, μιας μεγάλης διοργάνωσης, ποιος νοιάζεται αν είναι το ίδιο.

Δύο σέντρες του Καραγκούνη, λοιπόν, στο 70′ και στο 79′ έγραψαν το… ξεκίνημα της ιστορίας.

Στην πρώτη, ο Σαμαράς πήρε το ριμπάουντ από προσωρινή απόκρουση των αμυντικών και με βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και στη δεύτερη ο Γκέκας πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους στο κόρνερ και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα αποτέλεσμα που, ουσιαστικά, στέλνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας για το EURO που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Τι χρειαζόμαστε; Εναν βαθμό στον αγώνα της Τρίτης με την αδιάφορη Γεωργία στη Τιφλίδα για να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση και μαζί την πρόκριση…

ΣΚΟΡΕΡ: 70′ Σαμαράς, 77′ Γκέκας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40′ Καραγκούνης, 45’+5 Ζαραδούκας, 60′ Τζόρβας, 65′ Σαμαράς, 80′ Αβραάμ Παπαδόπουλος – 45’+2 Εντουάρντο, 60′ Γέλαβιτς, 77′ Κάλινιτς, 90’+1 Λοβρέν.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης (44′ Βύντρα), Ζαραδούκας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (62′ Φωτάκης), Καραγκούνης (88′ Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λοβρέν, Τσόρλουκα (75′ Βίντα), Βουκόγεβιτς, Γέλαβιτς (62′ Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52′ Πέρισιτς).

To Top