Εύκολο παιχνίδι δεν υπάρχει, προσηλωμένος για το… 13αρι (PRESSARIS-LIVE, 17:00) στο Παλέ!

Εύκολο παιχνίδι στην φετινή Α1 δεν υπάρχει για κανέναν και με αυτό το σκεπτικό μπαίνει σήμερα (17.00) στο Αλεξάνδρειο ο Άρης για να αντιμετωπίσει τον Κόροιβο, ομάδα που τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στον α’ γύρο, στην Αμαλιάδα.

Οι κίτρινοι είναι όχι απλά… υποψιασμένοι, αλλά απολύτως προσηλωμένοι στον στόχο τους, που είναι η 13η φετινή νίκη στο πρωτάθλημα σε 19 αγώνες. Νίκη που ίσως τους φέρει για πρώτη φορά φέτος στην τρίτη θέση, αν ο ΠΑΟΚ ηττηθεί στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό. Αυτό βέβαια μικρή σημασία έχει την δεδομένη περίοδο, γιατί όλα κρίνονται στα πλέι οφ.

Ο Άρης μπαίνει στην 19η μάχη του στο πρωτάθλημα με προβλήματα. Μέσα στη βδομάδα έχασαν προπονήσεις τρεις παίκτες, ο Μούρτος, ο Χαρίσης και ο Καραθανάσης. Ο πρώτος παραμένει αμφίβολος έως και το τζάμπολ, οι άλλοι δύο συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Απέναντί του ο Άρης θα βρει έναν Κόροιβο διαφορετικό σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου. Πλέον στην ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου υπάρχουν παίκτες που είναι επιπέδου Ευρωλίγκας ή Γιούροκαπ, όπως ο Ρόουλ Μάρσαλ, ο Τιμ Μπάουερς, ενώ παραμένει απειλή μέσα στο καλάθι ο Γκιγιέρμο Ρούμπιο. Η εμπειρία των Βασίλιεβιτς, Γιαννακίδη και Αγγελόπουλου από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα επιπλέον θετικό για τον Κόροιβο, που πάντως είναι γεγονός ότι δεν διανύει περίοδο φόρμας, καθώς ηττήθηκε πολύ εύκολα την περασμένη βδομάδα στη Δράμα από τον ΚΑΟΔ.

Σε κάθε περίπτωση, πολυτέλεια για να υποτιμήσει ο Άρης κάποιον αντίπαλο δεν υπάρχει. Η “συνταγή” για τη νίκη δεν αλλάζει. Πίεση στην άμυνα, κυρίως στην περιφέρεια για να αποδιοργανωθεί ο αντίπαλος, έλεγχος των ριμπάουντ και καθαρό μυαλό στην επίθεση για την ενδεδειγμένη επιλογή είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Άρης θα φτάσει στη νίκη. Τον τρόπο τον ξέρει, πρέπει να τον εφαρμόσει για άλλη μια φορά.

To Top