Εύσημα για Γιαννιώτα και Κατίδη

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Άρη Γιώργο Κατίδη και Γιάννη Γιαννιώτα, ο προπονητής της Εθνικής Νέων Κώστας Τσάνας, έχοντας τους, άλλωστε καλέσει στο ομοσπονδιακό συγκρότημα.

«Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία για μένα και τους συνεργάτες μου, ώστε να αντιληφθούμε εάν η προώθησή του στην πρώτη ομάδα, σε συνδυασμό και με το πρόσφατο ντεμπούτο του, είναι ικανή για να τον κάνει να ξεχωρίσει και μέσω της Εθνικής και να προσφέρει σ’ αυτήν» είπε για τον Γιαννιώτα αρχικά ο Τσάνας μιλώντας στα «Αθλητικα Νέα 98,7» για να συμπληρώσει: «αυτές οι Εθνικές είναι που δίνουν κυρίως τις ευκαιρίες στα συγκεκριμένα παιδιά να βγαίνουν από την αφάνεια και να συνεχίζουν την προσπάθειά τους ώστε να είναι και πολύ πιο χρήσιμα στις ομάδες τους. Εφόσον λοιπόν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε ομάδα της Σούπερ Λίγκα σίγουρα αυτός είναι ένας καλός λόγος για να κληθεί στην Εθνική».

 Όσον αφορά τον Γιώργο Κατίδη και την νέα του κλήση, ο Κώστας Τσάνας δήλωσε: «Στις προσεχείς προπονήσεις θα κοιτάξουμε σαν Εθνική ομάδα να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτές. Ο παίκτης του Άρη ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων στην Αρμενία».

 Σχετικά με τις υποδομές τόνισε: «Αποτελεί “μονόδρομο” για τους συλλόγους να στηρίζονται στις ακαδημίες τους, και όσοι το κατάλαβαν εγκαίρως ήδη έχουν απτά και θετικά αποτελέσματα».

Για το ζήτημα τόσο της ψυχολογίας όσο και της νοοτροπίας των νέων παιδιών είπε: «Είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με των ξένων. Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλώσει με το όνειρο να φορέσουν τη φανέλα των συγκεκριμένων ομάδων. Ο ξένος παίκτης αργεί να μπει στο κλίμα της ομάδας, να αντιληφθεί την ιστορία της, τις ιδιαιτερότητές της. Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά το κακό είναι ότι στις Εθνικές ομάδες δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να προπονηθούν μαζί. Η κυρίως δουλειά πρέπει να γίνεται στις ομάδες τους. Και πάντοτε μεγαλύτερη σημασία από το να πάρει τίτλο μια ομάδα υποδομής έχει να προωθηθεί ένας παίκτης στην ανδρική».

 Για τη συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος ομολόγησε πως: «Υπάρχει μια κοινή φιλοσοφία και τρόπος δουλειάς γύρω από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, και ο Πορτογάλος γνωρίζει την πορεία των μικρών Εθνικών».

To Top