Ζάεφ: Αυτά είναι τα τέσσερα ονόματα που βάλαμε στο τραπέζι

Η πΓΔΜ έχει βάλει στο τραπέζι τέσσερα ονόματα για να λύσει τη διαμάχη με την Ελλάδα δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ στο Reuters. Όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά από ένα συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο τα ονόματα είναι: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Ανω (Upper) Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη (Republic of Vardar Macedonia) και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».  Stoiximan.gr: Το Τσάμπιονς Λιγκ παίζει ΕΔΩ με εκατοντάδες ειδικά στοιχήματα & πολλές εκπλήξεις!

Ερωτηθείς για το εάν θα είναι ευχαριστημένη η Ελλάδα με ένα από τα παραπάνω ονόματα ο Ζάεφ πρόσθεσε: «Ναι… έχουν κάποιες επιλογές που προτιμούν και κάποιες που δεν τις προτιμούν τόσο (σε ότι αφορά το όνομα)».

Όπως είπε, το ερώτημα που παραμείνει είναι αν υπάρχει «πραγματική ανάγκη» για αλλαγές στο Σύνταγμα της πΓΔΜ κάτι που επίσης ζητά η Ελλάδα. Φέρεται, δε, να υποστηρίζει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει μόνο μικρές αλλαγές στο όνομα στο Σύνταγμα της χώρας. Θεωρεί δε ότι αν η «αξιοπρέπεια» εξασφαλιστεί στο θέμα του ονόματος οι πολίτες θα στηρίξουν το δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι χθες, μιλώντας στο Spiegel, ο ίδιος απέκλεισε αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. «Δεν διακρίνω κανένα λόγο για την απαίτηση να το αλλάξουμε στο σύνταγμά μας, αυτό θα έπληττε την αξιοπρέπειά μας», είχε δηλώσει.

Πηγή: voria.gr

To Top