Ζήνδρος: “Αφετηρία για την ανάκαμψη”

Ο Γιώργος Ζήνδρος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το ντέρμπι της Κυριακής με νίκη επί του ΠΑΟΚ,μπορεί να είναι να αποτελέσει την αφετηρία μιας καλής περιόδου για τον Άρη στη συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο “Αθλητικό Metropolis”:
«Μετά από σκαμπανεβάσματα και διακοπές ο κόσμος θέλει να δει ένα τέτοιο παιχνίδι. Το περιμένουν όλοι με ανυπομονησία. Σε αυτά τα παιχνίδια νομιζω ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε ομάδα… πάει περίπατο. Μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ψυχική διάθεση και λιγότερο το ποιος είναι σε καλή κατάσταση και ποιος όχι. Είναι ποιος το θέλει, ποιος έχει τη ψυχή και το σθένος και ποιος έχει την φυσική κατάσταση να το κερδίσει».

Για το αν οι ξένοι παίκτες στο ρόστερ αντιλαμβάνονται τη σημασία ενός τέτοιου αγώνα είπε: «Είτε Ελληνες, είτε ξένοι, ρόλο παίζει η θέληση και η ιδιοσυγκρασία του παίκτη.
Οι ποδοσφαιριστές μπολιάζονται από τη θέληση που βλέπουν από τον κόσμο και τη διοίκηση και αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα ενός τέτοιου αγώνα. Εξαρτάται και από τον παίκτη βέβαια για το πώς θα αντιδράσει είτε είναι ξένος, είτε Έλληνας. Παλιά έπαιζε ρόλο αλλά τώρα δεν νομίζω ότι έχει κάποια σημασία, αλλά εξαρτάται από το πώς το αντιλαμβάνεται ο ποδοσφαιριστής».

Για την εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ο Άρης: «Αγωνιστική με αγωνιστική ο Αρης θα αλλάζει πρόσωπο. Οσο πιο γρήγορα προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες τόσο καλύτερος θα είναι. Αυτό φάνηκε και την περασμένη εβδομαδα αν και χάσαμε τους βαθμούς στο τελευταία λεπτό, ωστόσο φάνηκε ότι η ομάδα λειτουργούσε και έπαιζε και ότι κάτι έχει αλλάξει».

Για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η πίεση που ασκείται σε παίκτες και προπονητή ενόψει του ντέρμπι: «Παίζει ρόλο σε τι κατάσταση είναι η ομάδα και η βαθμολογική συγκομιδή. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση του κόσμου μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά όταν ξέρεις ότι το αποτέλεσμα δεν έρχεται το αποτέλεσμα που θέλει ο κόσμος. Από την άλλη δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις για να βλέπουν τα παιχνίδια σοβαρα και να μην επαναπαύονται. Προπονητής και διοίκηση έχουν την πλήρη διαχείριση και είναι οι μόνοι που ξέρουν πως να φτιάξουν την ομάδα».

Για τον Σάκη Τσιώλη: «Δεν μπορείς να κρίνεις έναν προπονητή από 2-3 αποτελέσματα. Η πλεοψηφία θέλει πάντα να κερδίζει η ομάδα και να είναι σε καλή κατάσταση. Λίγο πολύ αυτά τα έχουμε ξεπεράσει. Δεν γίνεται σε κάθε αποτυχία να διώχνεις τον προπονητή. Κάνεις ταμείο στο τέλος της χρονιάς. Θέλει χρόνο προσαρμογής μιας και ήρθαν και καινούργιοι παίκτες. Αυτό το ματς ίσως να είναι και η έναρξη μιας καλής περιόδου».

Αναφορικά με το αν θα μπορέσει ο Καστίγιο να κάνει μια καλή εμφάνιση: «Αυτά τα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες. Εδώ θα φανεί για τον Νέρι Καστίγιο αν μπορει να κάνει τη διαφορά και αν μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού και να διαμορφώσει το αποτέλεσμα. Από τον Καστίγιο έχουμε απαιτήσεις και από την εμπειρία του αλλά και από το μπάτζετ που κουβαλάει το συμβόλαιό του. Απο `δω θα φανεί αν μπορεί να σηκώσει το βάρος».

Για την κόπωση του ΠΑΟΚ έπειτα από συνεχόμενα παιχνίδια και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τον Άρη υποστήριξε: «Το ότι υπάρχει κόπωση σίγουρα υπάρχει. Βεβαίως υπάρχουν και οι τραυματισμοί που αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς και ίσως αυτό να χαλαρώσει την προσοχή που πρέπει να δώσει η ομάδα σε αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο νομίζω ότι όποιος και να παίξει σε αυτόν τον αγώνα, αυτό που θα μετρήσει είναι η θέληηση και η ψυχή πουθα βγάλουν στο γήπεδο. Τα ονόματα μένουν στην άκρη την Κυριακή».

To Top