Σούπερ λίγκα με 16 ομάδες!

Η Σούπερ Λίγκα έκανε πίσω στην απόφαση που η ίδια πήρε για αύξηση των ομάδων από 16 σε 18 λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στην προσπάθειά της να νομιμοποιήσει μια παρανομία.

Η απόφαση τελικά είναι να παραμείνουν οι ομάδες 16 λόγω διαφωνιών που προέκυψαν και είχαν να κάνουν κυρίως με το πόσες ομάδες θα συνεχίσουν να είναι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Δηλαδή αν θα μειωθούν σε 16 μετά από δυο χρόνια άρα θα πρέπει να υποβιβαστούν πέντε, κάτι που αποτελεί την πρόταση της ΕΠΟ ή αν θα παραμείνουν 18 όπως πρότεινε η Ξάνθη, η οποία αποχώρησε από την Γ.Σ.

Αύριο θα γίνει έκτακτο ΔΣ για να αποφασιστεί ποιοι θ’ ανέβουν μεταξύ ΑΕΛ και Σερρών ή Λεβαδειακού και Δόξας!

Η αποχώρηση της Ξάνθης και η απειλή δικαστηρίων Κατά την αποχώρησή του ο εκπρόσωπος της Ξάνθης κ. Κοντοβαζαινίτης δήλωσε: “Η ΠΑΕ Ξάνθη έχει κάνει μία πρόταση στο προηγούμενο συμβούλιο, προκειμένου να ξεφύγουμε από αδιέξοδο, να μείνουν οι ομάδες 18 σε μόνιμη βάση. Το συμβούλιο την είχε κάνει ομόφωνα δεκτή και σήμερα μας είπαν ότι η ΕΠΟ υιοθετεί αυτή την πρόταση με την προϋπόθεση, οι ομάδες τη σεζόν 2013-14 να γίνουν πάλι 16. Εμείς αυτό το θέμα δεν μπορούμε να το συζητήσουμε, γιατί θα φανεί ότι θέλουμε να βοηθήσουμε φίλους ή ανθρώπους που πρέπει να εξυπηρετηθούν, να βολέψουμε τους δικούς μας και μετά να επιστρέψουμε στα παλιά.

Είπαμε ότι αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε και προτείναμε να συνεχίσουμε με 14 ομάδες και όταν τελειώσουν τα δικαστήρια να γίνουν ξανά 16 οι ομάδες. Ή θα γίνουν 18 οι ομάδες σε μόνιμη βάση, όπως λέμε εμείς ή καλύτερα να μείνουν 14.

Η Ξάνθη δηλώνει ότι αν η απόφαση που θα πάρει η συνέλευση δεν είναι σωστή, θα την προσβάλει με κάθε νόμιμο τρόπο”.

Ποιοι τάχθηκαν στο πλευρό της Ξάνθης

Υπερ της πρότασης της Ξάνθης – να παραμείνουν εσαεί οι ομάδες 18- τάχθηκαν οι ΠΑΕ Κέρκυρα, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Παναιτωλικός. 

Ο Κομπότης οι κωλοτούμπες και ο Διαγόρας

Από εκεί και πέρα, ο Κομπότης είπε ότι κάποιοι έκαναν κωλοτούμπες ενώ στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του Διαγόρα, ο οποίος είπε πως αν γίνουν οι ομάδες 18 θα πρέπει να ανεβουν από την Β΄ Εθνική τέσσερις ομάδες και όχι να μείνουν Πανσερραϊκός, Λάρισα.

Πηγή: soccerplus

To Top