Ζήνδρος για Γιαννιώτα: “Καλύτερη αξιοποίηση ως κρυφός επιθετικός”

O παλαίμαχος παίκτης του Άρη, Γιώργος Ζήνδρος μίλησε με αφορμή το παιχνίδι με το Λεβαδειακό και τα στοιχεία που έκριναν την αναμέτρηση. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον νέο τεχνικό των «κιτρίνων», Σούλη Παπαδόπουλο, αλλά και στον Γιάννη Γιαννιώτα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφορικά με τη χθεσινή αναμέτρηση, σχολίασε: «Σαφώς είναι ένα σκορ που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια από τον Άρη, ήταν μια καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε και με καλό αποτέλεσμα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε σίγουρα το γρήγορο τέρμα, που βοήθησε στο να «λυθούν» τα πόδια των παικτών. Αξιοποίησαν σωστά τις φάσεις και έφτασαν σε αυτό το ευρύ αποτέλεσμα. Χθες κάναμε το πρώτο από τα έξι «βήματα» που έχει να κάνει η ομάδα, χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι που απομένει μέχρι το τέλος, για να σώσουμε την χρονιά».

Όσο για το πού πιστεύει ότι κρίθηκε το ματς και επικράτησε ο Άρης με αυτό το σκορ τόνισε: «Το γρήγορο γκολ στο 2ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ήταν καθοριστικό στη εξέλιξη του αγώνα. «Έλυσε» τα πόδια των παικτών και τους έδωσε άλλη ψυχολογία για να συνεχίσουν. Μετά το δεύτερο γκολ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λεβαδειακός αναγκάστηκε να ανοιχτεί για να μπει στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί η έκταση του σκορ. Η ομάδα φαίνεται πως σε μαζική άμυνα δυσκολεύεται, ενώ όταν παίζει με τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες, αντιδρά καλύτερα γιατί αυτές δεν κλείνονται και προσπαθούν να βγουν στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Άρης να το εκμεταλλεύεται».

Για το αν ο Σούλης Παπαδόπουλος κατάφερε να αλλάξει κάποια στοιχεία, ανέφερε: «Ό,τι και να πούμε είναι πολύ νωρίς ακόμα, κάθε αλλαγή προπονητή δημιουργεί και μια νέα ψυχολογία. Συν τοις άλλοις, οι παίκτες από μόνοι τους αναλογίστηκαν τις ευθύνες τους και έδωσαν ο ένας στον άλλο την ψυχολογία, για να αντεπεξέλθουν σε αυτό το παιχνίδι αλλά φυσικά και στα επόμενα».

Ο κ. Ζήνδρος σε ερώτηση αναφορικά με τον Γιαννιώτα, για τον διαφορετικό ρόλο αλλά και τις πρωτοβουλίες που είχε, είπε: «Φυσικά και θα πρέπει να συγκλίνει και να βγαίνει σαν κρυφός επιθετικός αξιοποιώντας την κάθε πάσα και κάθε φάση. Σε αρκετά παιχνίδια έδειξε πως δεν εκμεταλλεύεται την εκρηκτικότητα και την ταχύτητά του και αναλώνεται σε πολλές βεβιασμένες ενέργειες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πήρε τις σωστές πάσες και τις αξιοποίησε πετυχαίνοντας μάλιστα και δυο τέρματα. Πιστεύω ότι έχει να δώσει ακόμα περισσότερα».

Για την επιλογή του Σούλη Παπαδόπουλου, πέμπτου κατά σειρά προπονητή και αν θα δώσει κάτι παραπάνω, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να την κρίνω από τώρα, γιατί είναι πολύ νωρίς. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε τον έμπειρο τεχνικό στη πρώτη κατηγορία και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Όλοι οι προπονητές έχουν κάτι να δώσουν, κάποια συγκεκριμένη φιλοσοφία, αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Όλα κρίνονται στο φινάλε».

Αναφορικά για το αν ο Άρης θα εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα των άλλων, τόνισε: «Είναι αυτονόητο. Όλες οι ομάδες είναι στο παιχνίδι της παραμονής και θα κοιτάνε προσεκτικά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

 

Τέλος, στο πώς βλέπει το πρόγραμμα του Άρη μέχρι το τέλος αλλά και το παιχνίδι με τον Π.Α.Σ Γιάννινα, απάντησε: «Κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερα θετικά αποτελέσματα και ειδικά τους τρεις βαθμούς. Ο αγώνας απέναντι στον Π.Α.Σ., θα είναι δύσκολος γιατί είναι μια καλή ομάδα και πολύ καλά στημένη. Ο Άρης θα πρέπει να προσέξει πολύ την άμυνα του. Είμαι σίγουρος ότι παρά τις απουσίες των Κοέλιο και Τάτου, θα αντεπεξέλθει και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όποιος και να παίξει θα πρέπει να δείξει ότι αξίζει να φοράει την φανέλα».

To Top