Ζήνδρος: “Το ’79 ήμασταν οικογένεια, ο Άρης του σήμερα θα βρει τον δρόμο του”

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 1979 και το ρολόι στο Χαριλάου έδειχνε το 57ο λεπτό της συνάντησης ανάμεσα στον Άρη και την Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι πίεζαν για την ισοφάριση, αφού είχαν μειώσει νωρίτερα σε 2-1. Τότε ο Γιώργος Ζήνδρος συνεργάστηκε άψογα με τον Ανανιάδη και “κλείδωσε” τη νίκη για τους “κίτρινους”, γράφοντας παράλληλα μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας.

Ο ίδιος 32 χρόνια μετά θυμάται και μιλώντας στο “PRESSARIS.gr”, εξιστορεί με τις έντονες αναμνήσεις του, όπως χαρακτηριστικά λέει:  “Οι αναμνήσεις είναι έντονες. Θυμάμαι πιο έντονα το γκολ το οποίο πέτυχα. Δεν είναι εγωιστικό, απλά είναι λογικό πιστεύω. Πάντως το πιο όμορφο ήταν ότι αισθανόμασταν μία οικογένεια. Ήμασταν όλοι κοντά ηλικιακά και κάναμε παρέα. Με τον Φοιρό και τον Πάλλα σαν επικεφαλής, ήταν και πιο μεγάλοι. Εντάξει μόνο δύο τρία χρόνια (γέλια). Νιώθαμε πολύ όμορφα. Χαιρόμασταν το ποδόσφαιρο. Δε θα ξεχάσω την ατμόσφαιρα του Χαριλάου, όπου δύο ώρες πριν δεν έπεφτε καρφίτσα. Άγχος είχαμε, άλλα όταν σφυρίζει σέντρα ο διαιτητής, αποβάλεις τα πάντα. Η ένταση και το πάθος είναι υπερβολικά δυνατά συναισθήματα”.

Εκεί κάπου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αφήνει το ένδοξο… τότε, για να φτάσει στο… σήμερα. Σχολιάζοντας λοιπόν την κακή εκκίνηση του Άρη στο πρωτάθλημα, ο κ. Ζήνδρος λέει: “Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Ο Άρης θα βρει τον δρόμο του και η Ευρώπη είναι ένας εφικτός στόχος. Ο προπονητής μπορεί να τα καταφέρει και να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Θέλει προσπάθεια και δουλειά και ο κ. Τσιώλης έχει τον τρόπο. Η διοίκηση ξέρει πιο έχει εμπιστευτεί και για μένα είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές της νέας γενιάς”.

Συνεχίζοντας ο κ. Ζήνδρος τόνισε πως κομβικό σημείο, της κακής συγκομιδής του Άρη ήταν το πρώτο ημίχρονο στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ: “‘Ήμουν στα Γιάννενα και πιστεύω ότι χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσουμε με το δεξί. Έπρεπε να κερδίζουμε 3-0 στο ημίχρονο και χαλαρώσαμε στην επανάληψη. Το 0-0 μας στοίχισε κυρίως ψυχολογικά”.

Όσον αφορά ποιος χρίζεται τη μεγαλύτερη αγωνιστική ευθύνη της ομάδας φέτος, ο 57χρονος πρώην ποδοσφαιριστής είναι ξεκάθαρος: “Πρέπει να υπάρχει ομαδική προσπάθεια. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εντάξει, όλοι περιμένουμε από τον Καστίγιο το κάτι παραπάνω. Να δείξει τις αρετές του. Να πάρει την ομάδα από το χέρι. Επίσης ο Φατί έχει  ηγετική φυσιογνωμία. Ενώ ο Νέτο και ο Λαζαρίδης έχουν την εμπειρία και ξέρουμε τι μπορούν να δώσουν΄”.
Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στην περιβόητη αποβολή του Καρίμ Σολτάνι, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, έγοντας: “Όσον αφορά τον Σολτάνι, πιστεύω ότι στη ροή του παιχνιδιού όλα δικαιολογούνται. Πολλές φορές δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου και μία στιγμή μπορεί να σε επηρεάσει. Ενεργείς παρορμητικά. Σε όλους έχει συμβεί. Τον δικαιολογώ. Εδώ ο Ζιντάν το έχει κάνει και όχι μόνο μία φορά. Το θέμα είναι να παραδειγματίζεσαι”.

Τέλος, δεν δίστασε να μας μιλήσει και για τα μεταγραφικά σενάρια και τους Σανκαρέ και Ούμπιντες που βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα του Άρη: “Καταρχήν και αφού ο Σάκης ο Τσιώλης τους θέλει, είναι επιβεβλημένο να τους πάρουμε. Ο Σανκαρέ είναι σπουδαίος παίκτης. Ήταν ο MVP του Βόλου πέρυσι. Για τον Ούμπιντες έχω καλή εικόνα. Θα βοηθήσει σίγουρα. Άλλωστε, εχουμε πρόβλημα στην επίθεση και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει μόνο ο Γιάκομπ. Πάντως το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε μπροστά και όχι μετόπισθεν, Είναι πάντως σίγουρο ότι με τη δουλειά και τον Τσιώλη στο… τιμόνι θα καταφέρουμε να επανέλθουμε σύντομα”.

To Top