Ζήσης: “Ο Νίκος Γκάλης είναι ο θεός του ελληνικού μπάσκετ”

Ο Νίκος Ζήσης παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Movistar όπου τόνισε πως ο Νίκος Γκάλης είναι ο θεός του ελληνικού μπάσκετ κι εξήγησε τον λόγο που οφείλει πολλά στην ΑΕΚ. 

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η Μπανταλόνα πανηγύρισε χθες την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στη Liga Endesa και ο Έλληνας γκαρντ φιλοξενήθηκε στο Movistar όπου αναφέρθηκε αρχικώς στο πέρασμα του από την ΑΕΚ: «Για μικρές συγκυρίες δεν έπαιξα ποτέ στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η μοναδική ομάδα μου στην Ελλάδα ήταν η ΑΕΚ και της χρωστάω πολλά! Όταν πήγα εκεί, στα 17 μου χρόνια, ήταν μια ομάδα που πρόσεχε πολύ τους νέους παίκτες».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν πήρε το όνομα του λόγω του Νίκου Γκάλη κι εξήγησε: «Όχι λόγω του Γκάλη, αλλά για τον παππού μου! Ο Νίκος Γκάλης είναι ο θεός του ελληνικού μπάσκετ, προφανώς! Εκείνη η γενιά της Εθνικής ομάδας ήταν ο λόγος που πολλοί παίκτες της γενιάς μου όπως ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ. Είμαι ευλογημένος που έχω τρία μετάλλια με την Εθνική ομάδα και τέσσερα με τις μικρές εθνικές… Κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket και νικήσαμε τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο. Τραυματίστηκα από τον Βαρεζάο και το πανηγύρισα από τον πάγκο. Δεν θέλω να μιλάω πια για τον τραυματισμό. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό… Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι, ίσως η καλύτερη ομαδική προσπάθεια ελληνικής ομάδας σε ένα παιχνίδι! Αδειάσαμε στον τελικό και η Ισπανία κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο. Η Ισπανία είναι η αχίλλειος πτέρνα μας»

To Top