ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζητείται άμεσα αντίδραση! Χάθηκαν μάχες, αλλά ο πόλεμος πρέπει να κερδηθεί

Χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα είναι η φετινή για τον Άρη, που όμως οφείλει να σταθεί στα πόδια του, αφού ο δρόμος είναι μακρύς. 

Οι κιτρινόμαυροι αν και ξεκίνησαν τη σεζόν με υψηλούς στόχους στο Πρωτάθλημα, έμειναν εκτός αυτών από Οκτώβρη μήνα, δεν κατάφεραν να κερδίσουν σε κανένα ντέρμπι πλην αυτού με τον Ολυμπιακό, στο ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου, ενώ στραβοπάτησαν και απέναντι σε αντιπάλους που έπρεπε να έχουν… καθαρίσει από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Η ομάδα έδειξε να βρίσκει το δρόμο της πριν τη διακοπή για το μουντιάλ, όμως μετά την επιστροφή της στη δράση δεν έχει… πείσει. Εκτός του αγώνα με τον Παναιτωλικό, στον οποίο έπαιξε καλά, έχασε ευκαιρίες και τελικά πήρε τη νίκη, δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει σταθερότητα με αποκορύφωμα την εμφάνιση κόντρα στον συμπολίτη.

Και μπορεί η διαιτησία να μην ήταν καλή, όμως και ο Άρης ήταν κατώτερος των προσδοκιών.

Όμως… το Πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στην αρχή του δεύτερου γύρου και ο δρόμος είναι πολύ μακρύς. Μπορεί οι δύο πρώτες θέσεις να φαντάζουν μακρινές όμως από την τρίτη και κάτω όλα είναι ανοιχτά, ενώ υπάρχει και το Κύπελλο, στο οποίο οι κιτρινόμαυροι οφείλουν να προχωρήσουν. Και το οφείλουν πρωτίστως στους εαυτούς τους και μετά στον κόσμο τους.

Ο Γενάρης είναι μεγάλος και πολύ απαιτητικός, γι αυτό η ήττα στο ντέρμπι της πόλης πρέπει να μείνει στο παρελθόν από σήμερα κιόλας. Ο Άλαν Πάρντιου και οι παίκτες του θα πρέπει να βάλουν τα κεφάλια μέσα, να δουν τα λάθη τους και να φροντίσουν να ανασυνταχθούν το ταχύτερο δυνατό, γιατί δυστυχώς, ή ευτυχώς, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Και τα παιχνίδια που έπονται είναι ακόμη σημαντικότερα από το χθεσινό. Την Κυριακή, ο Άρης υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, στο… καπάκι παίζει με τον Λεβαδειακό επαναληπτικό Κυπέλλου, ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Βόλο και ΑΕΚ.

Κι εκεί θα φανεί πόσα… απίδια πιάνει ο σάκος. Η αγωνιστική ανάκαμψη είναι το ζητούμενο και η βαθμολογική συγκομιδή το απαιτούμενο, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει εντός στόχων τόσο για τα πλέι οφ, όσο και για το Κύπελλο.

 

To Top