Ζιάγκος: «Μια από τις πιο μαύρες σελίδες της μπασκετικής ιστορίας… Καλά ξεμπερδέματα!»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος δεν μπορεί να χαρεί την παραμονή του στην κατηγορία, διότι αυτά που βιώνει το ελληνικό μπάσκετ είναι μια τραγωδία.

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου ανέφερε ονομαστικά όλους τους παίκτες του και δήλωσε: “Μόλις σας ανακοίνωσα τους πρωταθλητές της φετινής σεζόν… Είμαι ένα από τους ανθρώπους του μπάσκετ που ξεκίνησαν τη σχέση τους με το άθλημα γιατί μας έσπρωξαν στα γήπεδα η χρυσή γενιά του 87, οι μεγάλες επιτυχίες του Άρη, του ΠΑΟΚ…

Ήρθαμε σήμερα εδώ όντας μάρτυρες τις τελευταίες μέρες μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της αθλητικής – μπασκετικής ιστορίας από το ’87 και μετά που έχω βιώσει εγώ.

Θλίβομαι για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν έχω απαντήσεις στα χιλιάδες ελληνόπουλα που κάνουν όνειρα μέσα από το μπάσκετ, στα πολλά πως και γιατί και τι συμβαίνει, αλλά πιο πολύ θλίβομαι γιατί είμαι πατέρας δύο παιδιών που δεν έχω τη διάθεση να σπρώξω τα παιδιά μου στον αθλητισμό.

Θέλω να διαψευστώ πανηγυρικά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι μέρες θα περάσουν και θα ασχοληθούμε καφενειακά, επιφανειακά με το τι έχει συμβεί, ποιες είναι οι αιτίες, οι συνέπειες και ποιες είναι οι λύσεις. Εύχομαι καλή δύναμη στους φορείς, να πρυτανεύσει η λογική και η αγάπη για το μπάσκετ… Καλό καλοκαίρι και καλά ξεμπερδέματα σε όλους…”

Ρωτήθηκε πότε έμαθαν για όσα έγιναν σήμερα και απάντησε: “Ενημερωθήκαμε ερχόμενοι στο γήπεδο για όσα έγιναν σήμερα. Σαφέστατα και δεν χαλαρώσαμε όλο αυτό το διάστημα. Θα έπρεπε να συμβεί ένα αθλητικό θαύμα, να κέρδιζε η Κύμη τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά. Και να μην είχε συμβεί αυτό, η ομάδα θα ερχόταν εδώ για να κερδίσει. Οποτεδήποτε διαμορφώνεται αποτέλεσμα έξω από τις τέσσερις γραμμές αποτελεί αλλοίωση…».

To Top