Ζορπίδης: “Μέτρα για όλους και όχι όσοι είναι στην ομπρέλα του δημοσίου”

Μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, νυν επικεφαλής του βόλεϊ του Άρη και πρώην πρόεδρος των κιτρινόμαυρων σε Ερασιτέχνη και ΠΑΕ, σχολίασε σχετικά.

Αναλυτικά έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αναμφισβήτητα τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα η κατάσταση, με μικρές εξαιρέσεις, θα είναι τόσο άσχημη που δε θα έχει απολύτως καμία σημασία η διάκριση ανάμεσα στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με απόφαση της Πολιτείας και σε αυτές που παραμένουν ανοιχτές ή έκλεισαν με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους.

Συνεπώς, μέτρα όπως το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και άλλα για τη στήριξη των μισθών των εργαζομένων  θα πρέπει να επεκταθούν  σε όλες τις επιχειρήσεις, καθώς η ιδιωτική οικονομία έχει νεκρώσει, με εξαίρεση την αλυσίδα των τροφίμων και των προϊόντων υγιεινής.

Όλη η υπόλοιπη αγορά βρίσκεται σε πρωτοφανές τέλμα, με τις επόμενες εβδομάδες να φαίνεται ότι θα  πάει ακόμη χειρότερα. Θα ήθελα επίσης να υπάρχουν σαφείς και πιεστικές κατευθυντήριες γραμμές προς τις Τράπεζες για μέτρα ανακούφισης και όχι απλά ευχολόγια και προτροπές από τους υπουργούς.

Νιώθουμε ότι μόλις πήγαμε να πάρουμε μία ανάσα από την δεκαετή οικονομική κρίση πέφτουμε σε νέο βάραθρο, αυτό του Κορονοϊού. Στη νέα μάχη θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Κανείς δεν θα πρέπει να αισθανθεί ότι παλεύει μόνος του, την ώρα που κάποιοι αισθάνονται άνετοι κάτω από την ομπρέλα του Δημοσίου».

To Top