Ζυμώσεις για το επόμενο πρωτάθλημα από ΕΣΑΚΕ, οι 16 ομάδες που μπορεί να γίνουν… 12!

Την ώρα που δεν έχει επικυρωθεί εμ υπογραφές και σφραγίδες το οριστικό τέλος του φετινού πρωταθλήματος, μια και η φετινή Basket League αποτελεί παρελθόν, στον ΕΣΑΚΕ ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για το νέο πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν. 

Οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ γνωρίζουν πως το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει κατεβάσει οριστικά τα ρολά και έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν. Στόχος τους είναι να διεξαχθεί ένα υγιές πρωτάθλημα σε ό,τι έχει κάνει και με τον υγειονομικό, αλλά και με τον οικονομικό τομέα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρώτο σκέλος, στον Σύνδεσμο αισθάνονται δικαιωμένοι από την απόφασή τους να προχωρήσουν σε οριστική διακοπή. Άλλωστε, οι εξελίξεις δείχνουν πως πήραν τη σωστή απόφαση, αφού τα κλειστά γυμναστήρια, αλλά και οι ΚΑΕ και ο ίδιος ο ΕΣΑΚΕ παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας ακόμη και σήμερα.

Σχετικά με το δεύτερο μέρος, που εντοπίζεται και η… ουσία της υπόθεσης, στον ΕΣΑΚΕ θέλουν να πάρουν τολμηρές αποφάσεις και μέχρι τις 20 Μαΐου τα μέλη του θα κληθούν να εγκρίνουν μέτρα που θα διασφαλίζουν την αξιοπιστία της λίγκας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν έγγραφα που αποδεικνύουν την οικονομική κατάσταση τους στην επιτροπή εσωτερικής αδειοδότησης, που θα δημιουργηθεί ώστε να παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μια πρώτη εκτίμηση. Όλα αυτά θα γίνουν αρκετές εβδομάδες πριν πάνε οι ΚΑΕ στην ΕΕΑ. Επομένως, φαίνεται πως στο νέο πρωτάθλημα θα υπάρχουν… όροι συμμετοχής.

Όσον αφορά το ζήτημα των ομάδων που θα πάρουν μέρος, προσανατολίζονται προς μία λίγκα 14ων ή και 12 ομάδων. Αντιθέτως, το σενάριο των 16 ομάδων δεν δείχνει να μαζεύει πολλές πιθανότητες, αν και αυτό προανήγγειλε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, τη στιγμή που υπάρχουν ομάδες όπως Ηφαιστος, Κολοσσός, Ιωνικός, Πανιώνιος που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους!

Από εκεί και πέρα, η λίγκα ενδέχεται να προτείνει την αύξηση της εγγυητικής επιταγής (5% του προϋπολογισμού της σεζόν με κατώτατο όριο τα 60.000 ευρώ), ενώ παράλληλα η Basket League ψάχνει από τώρα για τους υποψήφιους χορηγούς, ώστε να νιώθει ασφάλεια την νέα σεζόν.

Τέλος, στον ΕΣΑΚΕ γνωρίζοντας πως οι αγώνες την νέα σεζόν κατά πάσα πιθανότητα θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών σκοπεύουν να αναβαθμίσουν το τμήμα των social media, για να φέρουν το προϊόν πιο κοντά στον κόσμο.

To Top