Ζωντανή με τεσσάρα για το Champions League η Λίβερπουλ (videos)

Χάρμα οφθαλμών ήταν η Λίβερπουλ που νίκησε με 4-2 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της τετράδας και του Champions Leaegue.

Οι «μπέμπηδες» πίεσαν και η υπεροχή τους δεν άργησε να καρποφορήσει όταν στο 10΄ από του σουτ του Φερνάντες (η μπάλα κόντραρε στον Φίλιπς και άλλαξε πορεία) έγινε το 1-0.

Η Λίβερπουλ βελτιώθηκε, ανέβασε την απόδοση της και στο 26΄ μετά την μονομαχία των Μπαϊγί – Φίλιπς, ο διαιτητής έδειξε αρχικά το σημείο του πέναλτι, απόφαση την οποία ωστόσο πήρε πίσω λίγο αργότερα, μετά την εξέταση του VAR.

Στο 33΄ από τρομερό σουτ του Ζότα (στο ύψος της μεγάλης περιοχής) ο Χέντερσον έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Φίλιπς πήρε την κατοχή, επιχείρησε – μέσα στην μεγάλη περιοχή – το σουτ και ο Ζότα που βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας, άλλαξε την πορεία της, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 45΄η Λίβερπουλ κατάφερε να «γυρίσει» το ματς όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ, ο Φιρμίνο με κοντινή – δυνατή κεφαλιά, έκανε το 1-2.

Με γκολ από τα… αποδυτήρια (47΄) άρχισε το β΄ ημίχρονο για την Λίβερπουλ που βρέθηκε να προηγείται 3-1 με σκόρερ και πάλι τον Φιρμίνο (προηγήθηκε σουτ του Άρνολντ και ασταθής απόκρουση του Χέντερσον).

Στην συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Λίβερπουλ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία να αυξήσει το σκορ, αλλά από το σουτ του Ζότα η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χέντερσον και απομακρύνθηκε. Ο Ράσφορντ έβαλε και πάλι την Μάντσεστερ Γ. στο παιχνίδι με το εύστοχο πλασέ του στο 68΄ μειώνοντας σε 2-3.

Στο 71΄ λίγο έλλειψε να ισοφαρίσει η ομάδα του Σόλσκιερ με τον Γκρίνγουντ, ωστόσο από το σουτ του τελευταίου και λίγο πριν περάσει την γραμμή της εστίας η μπάλα, ο Φίλιπς άπλωσε το πόδι του για να την απομακρύνει.

Το… κερασάκι στην τούρτα για την Λίβερπουλ έβαλε ο Σαλάχ στο 90΄ όταν δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στο τετ – α – τετ τον Χέντερσον (από καταπληκτική κάθετη πάσα του Τζόουνς) για να διαμορφώσει το τελικό 2-4.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Χέντερσον, Γουάν Μπισάκα, Μπαϊγί (86΄ Μάτιτς), Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (63΄ Γκρίνγουντ), Πογκμπά, Φερνάντες, Ράσφορντ, Καβάνι.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φίλιπς, Γουίλιαμς, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (73΄ Τζόουνς), Τιάγκο, Σαλάχ (90΄ Ν. Γουϊλιαμς), Φιρμίνο, Ζότα (73΄ Μανέ).

To Top