ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι σημαίνει η παράταση από το CAS για τις μεταγραφές του Άρη και τον σχεδιασμό της νέας σεζόν

Παράταση ενός μήνα πήρε η υπόθεση «Ντουρμισάι» για τον Άρη, όπως ενημέρωσε την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ το CAS. Μετά τις 15 Ιουνίου αναμένεται η τελική απόφαση… Τι σημαίνει αυτή η παράταση για τις μεταγραφές, αλλά και τον σχεδιασμό της νέας σεζόν;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Α.  Το CAS ενημέρωσε την ΠΑΕ Άρης πως η απόφαση για το ban στην υπόθεση με το δελτίο του Φιορίν Ντουρμισάι θα καθυστερήσει τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα, ενώ αναμένεται να γίνει γνωστή μετά τις 15 Ιουνίου, λόγω φόρτου εργασίας στο ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο. Ήταν η δεύτερη ενημέρωση για παράταση έκδοσης της απόφασης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγει τότε, μια και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα πάρει νέα παράταση π.χ. μέσα στον Ιούλιο ή ακόμη πιο μακριά ή θα ανακοινωθεί απόφαση μέσα στον Ιούνιο.

Πρακτικά λοιπόν για τις μεταγραφές και τον σχεδιασμό του αυτό σημαίνει ότι:

1. Ο Άρης μπαίνει σε ένα ακόμη μήνα αναμονής, χωρίς να γνωρίζει εάν θα έχει το δικαίωμα για μεταγραφές.

2. Η μεταγραφική περίοδος ξεκινάει από την 1η Ιουλίου. Από εκείνη την ημέρα κι έπειτα, ο Άρης θα μπορεί να κάνει μεταγραφές, είτε εάν έχει δικαιωθεί μέχρι τότε, είτε ακόμη κι αν δεν έχει βγει απόφαση! Παράδειγμα: εάν η απόφαση π.χ. βγει 10 ή 15 ή 25 Ιουλίου και αναφέρεται σε απαγόρευση μεταγραφών, ο Άρης εφόσον έχει υπογεγραμμένα συμβόλαια πριν από την “ημερομηνία τιμωρίας”, θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους παίκτες αυτούς. Δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές μόνο μετά από την ημερομηνία τιμωρίας.

3. Ο Άρης έχει κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες: μπορεί να συζητάει και να συμφωνεί με παίκτες, αλλά καμία συμφωνία δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί πριν από την 1η Ιουλίου. Επίσης, όσο δεν υπάρχει απόφαση, προκύπτει η αβεβαιότητα στο πώς θα χειριστεί ο σύλλογος το υπάρχον ρόστερ. Αλλιώς θα διαπραγματευτεί με παίκτες που θέλει να κρατήσει εάν έχει το ban και διαφορετικά εάν δεν έχει καμία απαγορευτική δέσμευση. Παράλληλα, δεν μπορεί ακόμη να… ρισκάρει προχωρώντας σε ανακοινώσεις… διαζυγίων με ποδοσφαιριστές, αφού δεν θα γνωρίζει μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε ποιο μεταγραφικό καθεστώς θα είναι.

4. Η περίοδος όπου δεν υπάρχει απόφαση δυσκολεύει αντικειμενικά και τις συζητήσεις-διαπραγματεύσεις με παίκτες που θα θέλει να αποκτήσει. Αλλιώς θα πείσει ένα ποδοσφαιριστή για την απόκτησή του, γνωρίζοντας ότι δεν έχει ban και διαφορετικά θα διαπραγματευτεί όταν υπάρχει η αβεβαιότητα για το αν μια συμφωνία θα ισχύσει ή όχι από την 1η Ιουλίου.

Αυτά είναι τα δεδομένα, τη στιγμή πάντως που η λογική λέει ότι το CAS θα αποφασίσει πριν από μια μεταγραφική περίοδο και όχι μεσούσης αυτής. Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του Άρη ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα δράσης…

To Top