Ημέρα… αποφόρτισης, πριν τις μεγάλες αλλαγές

Το τελευταίο 48ωρο φόρτισε το κλίμα στον Άρη. Το στραβοπάτημα και η άσχημη εμφάνιση με την Ξάνθη ανέβασε την αδρεναλίνη. Έγιναν πολλά. Ειπώθηκαν περισσότερα. Η Τρίτη με αφορμή και το ρεπό της ομάδας είναι μέρα αποφόρτισης. Για όλους.

Η ένταση δικαιολογημένα χτύπησε… κόκκινο από το απόγευμα της Κυριακής και έπειτα. Μέτρια έως άσχημη εμφάνιση από την ομάδα, απώλεια βαθμών, απουσία… γκολ (το οξυγόνο του κόσμου), γενικότερος προβληματισμός.

Οι 24 ώρες που διανύουμε λογικά θα αποτελέσουν την αφορμή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να καθίσουν όλοι να σκεφτούν, να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να προχωρήσουν στις μεγάλες αλλαγές.

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε για «μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες». Ο ίδιος είναι ο καπετάνιος στο αγωνιστικό. Αυτός καλείται να βρει την χαμένη… ταυτότητα της ομάδας. Να εντοπίσει ποιο ήταν το πρόβλημα και μετά από 5,5 μήνες ο Άρης δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών και της δουλειάς που λογικά έγινε.

Να επαναφέρει στα αποδυτήρια ηρεμία, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση, πριν… στραβώσει τελείως η χρονιά. Χρόνος υπάρχει. Το χαμένος έδαφος μπορεί να ανακτηθεί. Με έργα, πράξεις, όχι άλλα λόγια.

Οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται και αυτοί προς των ευθυνών τους. Από τον πιο μικρό, μέχρι τον πιο μεγάλο. Από τον πλέον χαμηλόμισθο, μέχρι το πιο «βαρύ» συμβόλαιο. Η εικόνα που δείχνουν μέχρι σήμερα, δεν ταιριάζει με την ποιότητα τους και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν.

Έχουν προκύψει δημοσίως πλέον μομφές για την εξωγηπεδική ζωή των παικτών. Πρέπει να μπει «μαχαίρι». Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει την ομάδα και τον κόσμο.

Όσο για την διοίκηση πρέπει να τολμήσει. Αν πιστεύει ότι αυτό θα βοηθήσει, ας πάρει… «κεφάλια». Προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση. Για να καταλάβουν όλοι ποιας ομάδας τη φανέλα φορούν.

Άλλωστε, ο κόσμος έστειλε το μήνυμα, ότι θέλει να δει μια άλλη ομάδα, ανάλογη των υψηλών απαιτήσεων.

Ημέρα αποφόρτισης η σημερινή. Ο καθένας αναλογίζεται τις ευθύνες και όλοι μαζί προχωράνε στην αλλαγή. Και όπως είναι και της μόδας των ημερών της «τροϊκανής» Ελλάδας μας: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε…».

To Top