Ημέρα μνήμης για τον ήρωα Σολωμού και το “Δεν Ξεχνώ” του Άρη!

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 18 χρόνια Κύπρος και Ελλάδα αποχαιρετούσαν έναν άνθρωπο που στα μάτια όλων πλέον αποτελεί τον τελευταίο ήρωα του Ελληνικού Έθνους.

Στις 14 Αυγούστου του 1996, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός άλλου σύγχρονου ήρωα του Τάσου Ισαάκ, που στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο ξυλοκοπήθηκε από Τούρκους και Τουρκοκύπριους αντιδιαδηλωτές καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς, μέχρις ότου εξέπνευσε, η ηρωική πράξη του Σολωμού Σολωμού έμεινε στην ιστορία.

Ο νεαρός Κύπριος ξεπετάχτηκε μέσα από το πλήθος κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην Αμμόχωστο, έτρεξε προς τον ιστό όπου κυμμάτιζε η τούρκικη σημαία με σκοπό να την κατεβάσει. Τα πυρά των Τούρκων σκοπευτών από το απέναντι φυλάκιο τον έριξαν στο χώμα και μία σφαίρα στο λαιμό ήταν υπεραρκετή για να του αφαιρέσει τη ζωή.

Η κούπα στη Προύσα και το φιλικό με το ΑΠΟΕΛ…

Στις 3 Απριλίου του 1997 ο μπασκετικός Άρης κατακτούσε την δεύτερη Ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας του μέσα στην Προύσα της Τουρκίας απέναντι στην Τόφας. Το κύπελλο αυτό το αφιέρωσαν άπαντες στον σύλλογο στους αδικοχαμένους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού που πριν από λίγους μήνες έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους.

Λίγα χρόνια μετά, στις 8 Αυγούστου του 2007 ο Άρης φιλοξενούσε στο “Κλ. Βικελίδης” το ΑΠΟΕΛ και στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης με τους Κύπριους τίμησε τους δύο ήρωες. Το “παρών” στο γήπεδο έδωσε ο πατέρα του Σολωμού, Σπύρος, που σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτωσης παρέλαβε τιμητική πλακέτα από την ΠΑΕ Άρης.

Τα ονόματα των τελευταίων ηρώων του Ελληνικού Έθνους έγιναν σύνθημα στα χείλη των χιλιάδων Αρειανών που γέμισαν εκείνη τη μέρα τις κερκίδες του Χαριλάου και είπαν το δικό τους “αντίο” στα δύο παλικάρια!

To Top