Ηταν… θέλημα Θεού!

O Ντουάιτ Χάουαρντ, τα… θεϊκά σημάδια που του “έδειξαν” το δρόμο για το Χιούστον, το πάθος για το πρωτάθλημα και οι μπηχτές του Σακίλ Ο’ Νιλ.

Την απόφαση να πάει στο Χιούστον ο Ντουάιτ Χάουαρντ την ανακοίνωσε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου. Ουσιαστικά όμως την είχε πάρει μία μέρα πριν. Ο πιο περιζήτητος free agent του καλοκαιριού μίλησε στη Houston Chronicle για την απόφασή του να αφήσει πίσω του το Λος Άντζελες και να μετακομίσει στο Χιούστον, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για… θεϊκή παρέμβαση!

“Ήταν στις 4 Ιουλίου, τότε αισθάνθηκα ότι θα ήταν το Χιούστον. Ήμουν στο Colorado και όποιον συναντούσα και μου ζητούσε να βγάλουμε μία φωτογραφία ή μου έδινε την επαγγελματική του κάρτα, ήταν από το Houston. Ήταν απίστευτο. Ήταν λες και ο Θεός μου έστελνε μήνυμα. Προσεύχεσαι για σημάδια, να σου δείξει ο Θεός κάποια πράγματα και κατά κάποιον τρόπο έμοιαζε ότι αυτό ήταν” τόνισε ο Χάουαρντ.

“Σιχαίνομαι να βλέπω άλλους πρωταθλητές”

Πάντα, βέβαια, στο μυαλό του είναι το τρόπαιο του πρωταθλητή. Και αυτό ακριβώς έχει σκοπό να κατακτήσει στο Χιούστον… “Όταν έκανα την εγχείρηση στη μέση, οραματιζόμουν συνεχώς τον εαυτό μου να κρατάει το τρόπαιο. Κάθε μέρα στο γυμναστήριο, πριν καν αρχίσω να τρέχω. Αυτό ήταν το κίνητρό μου να επιστρέψω. Προσπαθούσα να μην βλέπω τους τελικούς διότι σιχαίνομαι να βλέπω άλλους να κατακτούν το πρωτάθλημα. Είμαι παθιασμένος με αυτό, εάν υπάρχει κάποιος που θέλει περισσότερο αυτό το τρόπαιο, αυτός είμαι εγώ” υπογράμμισε ο σέντερ των Ρόκετς.

Το… κράξιμο του “Σακ”

“Η προοπτική για την κατάκτηση ενός τίτλου” ήταν κατά τον Howard ο λόγος που επέλεξε το Χιούστον. O Σακίλ Ο’ Νιλ, από τη μεριά του, δεν έχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο λόγος που τον ώθησε να φύγει από το Λος Άντζελες… “Δεν μπορούν όλοι να διαχειριστούν το να βρίσκονται κάτω από τα έντονα φώτα. Όλοι θέλουν να το κάνουν αλλά όταν φτάσεις εκεί, υπάρχουν κάποιες πιέσεις. Ήταν αναμενόμενο. Ήταν ασφαλής κίνηση για αυτόν να πάει σε μία μικρή πόλη σαν το Houston” είπε ο “Σακ”.

Αυτός, πάντως, μόνο με τον Σακίλ Ο’ Νιλ δεν ασχολείται αυτές τις ημέρες… “Μιλήσαμε με τον Τζέιμς (Χάρντεν) το προηγούμενο βράδυ για το ότι μπορούμε να κατακτήσουμε έναν τίτλο μαζί. Είναι σημαντικό αυτό, επειδή θα είμαστε οι ηγέτες, όλα θα ξεκινούν από εμάς. Θα βγάλουμε τους εγωισμούς μας εκτός και θα έχουμε μία σπουδαία σεζόν”, τονίζει ο Χάουαρντ, που σχολίασε αναφορικά με την πολυαναμενόμενη απόφασή του.

“Θα δώσω χαρά, χαμόγελα και νίκες”

“Επέλεξα να πάω στο Houston, δεν έγινα ανταλλαγή. Ήταν κάτι που μπορούσα να κάνω για τον εαυτό μου και όχι η επιλογή κάποιου άλλου. Στο Ορλάντο ήθελα να κάνω κάτι για όλους τους άλλους και δεν ήμουν ευτυχισμένος μέσα μου με αυτό που έκανα. Αυτή τη φορά ήθελα να κάνω τον εαυτό μου χαρούμενο και να επιστρέψω σε αυτό που είμαι, ο Ντουάιτ, να περνάω καλά και να είμαι χαρούμενος.

Ανυπομονώ για αυτή την ευκαιρία. Είναι μία φρέσκια αρχή. Είναι σαν να έχω μία δεύτερη ευκαιρία. Ανυπομονώ να έρθω στο Χιούστον και να έχω μεγάλο αντίκτυπο στην πόλη, να ανακατευτώ μαζί της, να βγω σε αυτήν. Ξέρω ότι έχω κακή φήμη για πολλά πράγματα και θα έλεγα ότι το 95% είναι λάθος. Θέλω να δείξω στον κόσμο ποιος είναι ο αληθινός Ντουάιτ. Ανυπομονώ να δώσω στον κόσμο πολλή χαρά, πολλά χαμόγελα και πολλές νίκες”.

πηγή: nba.sport24.gr

To Top