ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Η άκαιρη συνέλευση, τα 900.000 ευρώ για το… λάθος και η συζήτηση περί μνημονίου”

Το μέλος του ΑΣ Άρης Τάσος Δεσύπρης με γραπτή του τοποθέτηση αναφέρεται σε πολλά σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο.

Αναλυτικά:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΤΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

«Αφού πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την πρόσφατη Γ.Σ του Α.Σ ”Ο ΑΡΗΣ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με ψυχραιμία και ρεαλισμο αξίζει να αναφερθούν ορισμένα σοβαρά κατά την άποψη μου θέματα.

Όπως υποστήριξα και κατά την διάρκεια της διαδικασίας αλλά και μέσω ραδιοφώνων, η εν λόγω συνέλευση ήταν και άκαιρη και άσκοπη και ελλειματική ως προς τον απαραίτητο απολογισμό της χρονιάς του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Από τις αναλυτικές αναφορές των οικονομικών για την μισή περίοδο, και τις γενικόλογες για την άλλη μισή, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Σύλλογος δαπάνησε ένα ποσό περίπου 900.000,00 ευρώ (έσοδα+ταμειακές διευκολύνσεις), και κατάφερε να τερματήσει 2ος στην Γ΄Εθνική. Αυτό είναι μείζον θέμα και αποδεικνύει περίτρανα ότι κάτι έγινε λάθος.

Αυτό το λάθος η τα λάθη έπρεπε κατά την άποψη μου να αναφερθούν, να αναλυθούν, ώστε τουλάχιστον να μην επαναληφθούν. Χωρίς κραυγές και αφορισμούς. Με επιχειρήματα και ειλικρίνεια.

Στη συνέχεια τα μέλη κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ δύο ενδιαφερομένων, τον νέο υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου. Από τη επομένη της λήξης του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής υπήρχαν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο και επιθυμητό αφορούσε την συμμετοχή στην Β΄Εθνική. Το δεύτερο και ανεπιθύμητο αφορούσε την συμμετοχή στην Γ΄Εθνική.

Ας αναλύσουμε με συντομία τα δύο αυτά ενδεχόμενα :

  1. Στο πρώτο, όπως κατ΄επανάληψη έχω τονίσει (χωρίς να ακούσω οποιοδήποτε αντίλογο) η μόνη διαδικασία που καθιστά τον καθένα μέτοχο δεν περνά ούτε μέσα από προτάσεις, ούτε μέσα από υποσχέσεις, ούτε μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελέυσεων, παρά μόνο μέσω κατάθεσης χρημάτων στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, όπως ρητά αναφέρει μεταξύ των άλλων ο Νόμος 2725/99. Άρα σε σχέση με αυτό το εδεχόμενο η Γ.Σ ηταν άσκοπη.
  2. Στο δεύτερο τα μέλη κλήθηκαν να επιλέξουν με κριτήρια ελλειπή, αφενός γιατί δεν έγινε ο απoλογισμός και συζήτηση που προανέφερα και αφετέρου διότι υπήρχε η ελπίδα της συμμετοχής στην Β΄Εθνική. Εάν η Γ.Σ λάμβανε χώρα ΜΕΤΑ την απόφαση για εκ νέου συμμετοχή στην Γ΄Εθνική, ενδεχομένως και οι ενδιαφερόμενοι να ήταν περισσότεροι από δύο, αλλά και τα μέλη έχοντας πλέον ΟΛΑ τα δεδομένα, θα έκαναν την επιλογή τους με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά και ξεκάθαρη ολοκληρωμένη εικόνα. Άρα σε σχέση με αυτό το ενδεχόμενο η Γ.Σ ηταν άκαιρη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημανω ότι η πρόσφατη φημολογία (εάν αποδειχθεί αληθής), έχει κατά την άποψη μου διτή ερμηνεία.

Στο τυπικό-ουσιαστικό του θέματος δεν χωρά καμία επιλέον αναφορά. Το ενδεχόμενο υπογραφής ενός νέου ιδιωτκού συμφωνητικού δεν προσφέρει καμία περεταίρω εξασφάλιση σε κανέναν. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στην περίπτωση της Β΄Εθνικής, και ταυτόχρονα υπάρχει ήδη καταστατική απόφαση (παραταύτα) της Γ.Σ, που ορίζει τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος στην περίπτωση της Γ΄Εθνικής.

Η όποια εξασφάλιση επίσης οποιουδήποτε διευκολύνει ταμειακά τον Σύλλογο, προκύπτει από τα επίσημα παρασταικά καταβολής χρημάτων από το λογιστήριο και είναι τελείως περιττό κάθε άλλο σχετικό συμφωνητικό.  Εάν δε ο σκοπός είναι η δέσμευση οποιουδήποτε τρίτου, που πιθανόν να καταστεί μέτοχος της νέας Π.Α.Ε ΑΡΗΣ, για οποιοδήποτε λόγο, αυτός (ο σκοπός), κινείται στην σφαίρα του φανταστικού.

Άρα λοιπόν είναι προφανής η έλλειψη γνώσεων, εμπειρίας και απαιτούμενης για τις περιστάσεις, συγκροτημένης σκέψης, των υπευθύνων, σε αυτή την διάσταση του θέματος.

Στην άλλη ερμηνεία που αφορά την διάσταση της ένδειξης προθέσεων, νοοτροπίας και πρακτικών, είναι προφανές ότι υπάρχει θέμα που χρήζει εξηγήσεων, με άμεσες, καθαρές και γνήσιες ΑΡΕΙΑΝΕΣ κουβέντες προκειμένου ούτε να αδικείται αλλά ούτε και να υπερεκτιμάται ουδείς.

Με την ευχή για ακόμα μία φορά, για καλή δύναμη και καλή τύχη, σε όλους όσους ασχολούνται με το κορυφαίο θέμα για την επιβίωση το Συλλόγου, της συμμετοχής του ποδοσφαιρικού  ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ως Π.Α.Ε στην Β΄Εθνική, ελπίζω σύντομα όλοι να συμμετάσχουμε στην απαραίτητη Γ.Σ που θα καθορίσει το μετοχικό κεφάλαιο της νέας Π.Α.Ε ΑΡΗΣ το οποίο επιβάλλεται να είναι αντάξιο του μεγαλύτερου και ιστορικότερου Συλόγου της Μακεδονίας.

Με τιμή

Τάσος Δεσύπρης”

To Top