ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Κόκκινες γραμμές”: Διασφάλιση των συμφερόντων του Άρη, υψηλό μετοχικό κεφάλαιο

Η δημοσιοποίηση προθέσεων και ενεργειών με φόντο το νέο μνημόνιο, προκάλεσε τις εύλογες αντιδράσεις των μελών του Άρη, σε ένα ακόμη μαρτυρικό καλοκαίρι.

Όπως αναφέρουμε σε άλλο ρεπορτάζ, οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να “παγώσουν” οι ενέργειες για το νέο μνημόνιο και να βρεθούν στην επιφάνεια σημαντικές “κόκκινες γραμμές” που θα έπρεπε να είναι από την πρώτη στιγμή, η “πυξίδα” του συλλόγου. Στις χθεσινοβραδινές συναντήσεις και συζητήσεις, εκφράστηκαν (και από εκπροσώπους των οργανωμένων) κάποιες σημαντικές τοποθετήσεις, όπως:

1. Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ Άρης οφείλει να διαφυλάξει πρώτα απ’ όλα τα συμφέροντα του συλλόγου και όχι τα συμφέροντα του όποιου εφόρου ή εν δυνάμει επενδυτή. Διαπιστώθηκαν εδώ και αρκετούς μήνες τάσεις πρώτα να ριχθεί το βάρος στο να… διαφυλαχθούν τα χρήματα της οικογένειας Καλαϊτζίδη (και ενώ δεν δόθηκαν αξιόπιστες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στη γενική συνέλευση), κάτι που προκάλεσε και τις ενστάσεις παραγόντων, μελών και φιλάθλων της ομάδας.

2. Με κύριο μοχλό την ζωτικής σημασίας διασφάλιση των συμφερόντων του συλλόγου, αποτελεί κομβικό σημείο, ο ορισμός όσο τον δυνατόν υψηλότερου νέου μετοχικού κεφαλαίου στην υπό ίδρυση νέα ΠΑΕ. Κι αυτό προκειμένου και να υπάρχει η προοπτική εισροής σημαντικών χρηματικών ποσών, αλλά και να μην προκύψουν “κερκόπορτες” σε βάρος του συλλόγου.

Θέσεις που υπό το βάρος των αντιδράσεων και της κοινής λογικής φαίνεται ότι υιοθετήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ Άρης.

 

To Top