Η “άλλη” ανάγνωση της συνέντευξης και τα τρία σημεία αιχμής

Η ΠΑΕ Άρης έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν σε όλο τα φάσμα της δραστηριότητά της. Η διοίκηση κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες με βάση τα πεπραγμένα των χρήσεων που την βαραίνουν, ενώ παράλληλα εμβάθυνε ανατρέχοντας στο πρόσφατο διοικητικό παρελθόν.

Είναι η πρώτη φορά από την μέρα που ανέλαβε η διοίκηση Αθανασιάδη, που επιχειρείται μια τόσο «ανοιχτή» αναφορά-κριτική στη προηγούμενη διοίκηση Σκόρδα, με όσα συνεπάγεται αυτό. 

Επίσης, δόθηκε το περίγραμμα των οικονομικών υποχρεώσεων, που είτε έχει κληθεί να ανταπεξέλθει, είτε καλείται να αντιμετωπίσει μέσα σε τόσο δυσμενής για τη χώρα συνθήκες.

 

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Βασικός άξονας στον οποίο κινήθηκε η τοποθέτηση των ανθρώπων της ΠΑΕ, είναι ο διχασμός ο οποίος επιχειρείται συντονισμένα -όπως χαρακτηριστικά υποστήριξαν-  και καταγγέλθηκε επίσης ανοιχτά. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση εφόσον πρώτα υπεραμύνθηκε των θέσεών της, προσπάθησε σε μια επικοινωνιακή κόντρα να εκθέσει επίσημα απόψεις ως απάντηση στη μορφή κριτικής που δέχτηκε και δέχεται καθημερινά.  

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου Δημήτρη Σαρρή είναι ασφαλώς δεικτική, αφενός γιατί ανέφερε πρόσωπα και καταστάσεις, αφετέρου γιατί παρουσίασε αποκαλυπτικά στοιχεία που αφορούν στην δραστηριότητά του ως νομικός. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ

Ίσως, η πιο ουσιαστική αναφορά της συνέντευξης. Η διοίκηση δεν άνοιξε τα χαρτιά της, έδωσε ωστόσο, απαντήσεις σε αισιόδοξο τόνο. Μάλιστα, ο προσεκτικός τρόπος των απαντήσεων και η αποφυγή λεπτομερειών -ενδεχομένως να επιβάλλεται- ενισχύει την πεποίθηση για μια επί της ουσίας διαπραγμάτευση με απώτερο στόχο την εισροή εσόδων.

Εκτός από την αναζήτηση χορηγιών, είναι πολύ πιθανό να προκύψει (σε δεύτερο χρόνο) μια άλλου είδους προοπτική, μια προοπτική που θα δώσει στο σύλλογο την ευκαιρία να γίνει οικονομικά ισχυρός.

Αν κι είναι νωρίς να ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο –ευνόητοι οι λόγοι- δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο και το ενδεχόμενο άκρως εφικτό!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Η αγωνιστική μετριότητα της ομάδας έχει αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα. Από τη δυσαρέσκεια που εκφράζει ο κόσμος για επιλογές που έγιναν ή δεν έγιναν, μέχρι την ανάγκη για λήψη αποφάσεων κάτω από την πίεση των καταστάσεων, πράγμα που δεν οδηγεί πάντοτε στις σωστές αποφάσεις.

Η διοίκηση, καλείται να βρει απαντήσεις για να αναστρέψει το κλίμα. Καλείται να πάρει μια σειρά από αποφάσεις στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι μόνο το θέμα Καστίγιο το οποίο πρέπει να διαχειριστεί. Όπως παραδέχτηκε ο Θανάσης Αθανασιάδης, η ΠΑΕ οφείλει να κρατήσει ισορροπίες από τις παρενέργειες που προκαλεί η οικονομική στενότητα, ενώ ταυτόχρονα να βρει διέξοδο σε θέματα ρόστερ, αποδεσμεύων και μεταγραφών έπειτα από εισηγήσεις του προπονητή. Πράγμα διόλου εύκολο, αν συνυπολογίσει κανείς το πλαίσιο στο οποίοι κινείται φέτος όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης είναι υποχρεωμένος να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών (βλέπε FIFA-UEFA) και να βρει όλα εκείνα τα αποθέματα που απαιτούνται για να βγει αλώβητος από τη κρίση.  

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top